Το σύντομο ευρω-ταξίδι του Ακράτητου

Το σημερινό μας αφιέρωμα έχει χρώμα… ασπροπράσινο, όπως η φανέλα του Ακράτητου, και αφορά στην πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα παρουσία του συλλόγου των Άνω Λιοσίων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τη σεζόν 2002/03 η ομάδα τερμάτισε στη 12η θέση της βαθμολογίας της Α’ Εθνική, και, μαζί με το Αιγάλεω, δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ιντερτότο του θέρους του 2003!

Στο πλαίσιο του 2ου γύρου εκείνης της διοργάνωσης, λοιπόν, τέθηκε αντιμέτωπος της φινλανδικής Αλιάνσι σε διπλούς αγώνες.

Και στα δύο ματς με το σωματείο από την πόλη Βάνταα οι «ασπροπράσινοι» παρέταξαν την ομάδα Νέων τους.

Στην πρώτη αναμέτρηση, που διεξήχθη στα Άνω Λιόσια, οι Φινλανδοί επικράτησαν με 1-0 χάρη σε τέρμα του Βραζιλιάνου Αντριάνο Μουνιόζ στο 67′. Να σημειωθεί, ότι στην αρχική ενδεκάδα του Ακράτητου βρισκόταν και ένας παίκτης από την επαγγελματική ομάδα του, ο τερματοφύλακας Γιάννης Ιωαννίδης.

Στον επαναληπτικό, που έλαβε χώρα μία εβδομάδα αργότερα, οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως σκορ, με τον Ακράτητο να μένει έτσι εκτός συνέχειας του τουρνουά. Οι ποδοσφαιριστές του, πάντως, το πάλεψαν, δημιούργησαν ευκαιρίες, ωστόσο δεν τις αξιοποίησαν.

Και στις δύο συναντήσεις τον Ακράτητο καθοδήγησε ο (τότε τεχνικός της ομάδας Νέων του και νυν υπεύθυνος σκάουτινγκ του Ατρομήτου) Τόλης Αποστόλου, και όχι ο κόουτς της α’ ομάδας, Ντουμίτρου Ντουμίτριου.

Το έμβλημα της Αλιάνσι

Επίσης, σε αμφότερα τα παιχνίδια συμμετείχαν δύο παίκτες που αργότερα πραγματοποίησαν καλή καριέρα στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο, καταφέρνοντας μάλιστα να αγωνιστούν και στην Α’ Εθνική: οι αμυντικοί Χρήστος Πιπίνης (που τώρα ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης) και Κώστας Παγώνης (το περασμένο καλοκαίρι εντάχθηκε στη Λάρισα, στο παρελθόν έπαιξε σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, Εθνικό και Θρασύβουλο).

Leave a comment