Νεμπόισα Μαρίνκοβιτς

Το καλοκαίρι του 2007 οι φίλοι του Ηρακλή ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν ότι η αγαπημένη τους ομάδα απέκτησε, με δανεισμό από την Παρτιζάν Βελιγραδίου, τον επιτελικό μέσο Νεμπόισα Μαρίνκοβιτς.

Ο 21χρονος τότε Σέρβος, άλλωστε, εθεωρείτο ως ένας από τους πιο αξιόλογους παίκτες της νέας γενιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη και πράγματι οι προσδοκίες για αυτόν στην «κυανόλευκη» πλευρά της Θεσσαλονίκης ήταν (πάρα πολύ) υψηλές.

Ο Μαρίνκοβιτς είχε καλή παρουσία στα φιλικά προετοιμασίας ενώ ξεκίνησε και βασικός στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία, όμως, ο «Γηραιός» δεν απέσπασε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γρήγορα, έχασε την θέση του στην ενδεκάδα και, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του «μαραθωνίου» της Super League, είχε άλλες τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές και έπαιξε και σε έναν αγώνα Κυπέλλου. Στο μεταξύ, τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα, ο Ηρακλής άλλαξε και προπονητή – ο Ισπανός Άνχελ Πεδράθα, που αντικατέστησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν είχε στα πλάνα του τον νεαρό άσο.

Έτσι, στο τέλος του Ιανουαρίου του 2008, ο Μαρίνκοβιτς αποτέλεσε παρελθόν από τον Ηρακλή, δίχως να έχει ικανοποιήσει τους ανθρώπους και τους φίλους του με όσα έδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Πέρασε και δεν ακούμπησε, που λέμε! Είχε 8 εμφανίσεις με τα κυανόλευκα.

Η αλήθεια είναι, ότι την μεγάλη καριέρα που πίστευαν πολλοί πως θα κάνει, ο Μαρίνκοβιτς ποτέ δεν την έκανε… Αγωνίστηκε σε Παρτιζάν Βελιγραδίου, Τελεόπτικ, Όμπιλιτς, Βόζντοβατς, Τζουργκάρντεν, Τσουκαρίτσκι, Χιμνάστικ Ταραγόνα, Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, Χάποελ Άκρε, Χάποελ Χάιφα, Περθ Γκλόρι, Ραντ Βελιγραδίου, Σαραβάκ Μαλαισίας και Ναχόν Ταϊλάνδης. Χρίστηκε 3 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων Σερβίας, σημειώνοντας δύο γκολ.

Leave a comment