Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει (4/5/2014)

Μ’ αρέσει

Που παρακολούθησα τη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης, με μετάδοση από το… Αλ Τζαζίρα!

Δεν μ’ αρέσει

Που ακόμη δεν έχω αποκρυσταλλώσει άποψη για το φαινόμενο των… αμέτρητων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων!

Έχω ακούσει αρκετές γνώμες: από το «έλα μωρέ, χαραμοφάηδες είναι οι περισσότεροι» μέχρι το «μπράβο τους, καλά κάνουν γιατί οι πιο πολλοί από αυτούς είναι άφθαρτοι και πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αρκετοί εκ των υποψηφίων είναι νέοι. Λυπάμαι που, πάλι, πολλοί βλέπουν την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στα κοινά ως μία ευκαιρία να κερδίσουν (φήμη, χρήμα, κ.ά.).

Ως λαός, από τη μία «κράζουμε» τα κόμματα, απαξιώνουμε τους πολιτικούς, θεωρούμε δυσώδη την πολιτική διαδικασία και ευχόμαστε «να έμπαιναν νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι στον χώρο να τα άλλαζαν όλα (γιατί οι νέοι είναι το μέλλον, κλπ, κλπ)» αλλά όταν οι νέοι και άφθαρτοι πράγματι αποφασίζουν να εμπλακούν στα κοινά (είτε ανεξάρτητοι είτε υπό τη σκέπη κάποιου κόμματος) πάλι τους αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία!

Τι να πω; Μήπως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;

Σε κάθε περίπτωση, το χιούμορ του Έλληνα έκανε πάλι το θαύμα του, εφευρίσκοντας ένα σωρό ευφάνταστα αστεία για να σατιρίσει το «κύμα» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων! Δείτε μερικά αστεία, εδώ. Αξίζει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s