Τυρί γκοργκοντζόλα

gorgonzolaΤο τυρί γκοργκοντζόλα παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα στην περιοχή του Μιλάνου.

Έχει πράσινο – μπλε χρώμα, το οποίο αποκτά με τρυπήματα σε διάφορα σημεία του με μακριές βελόνες, απ’ όπου μπαίνει καλλιέργεια μυκήτων.

Καταναλώνεται όσο το δυνατόν πιο φρέσκο.

Μπαίνει σε σάλτσες ζυμαρικών, τρώγεται μόνο του ή με τη συνοδεία φαγητού και ενός γλυκού κρασιού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s