Πώς τα φέρνει η ζωή…

Το ποδόσφαιρο, και η ιστορία, έχουν ώρες ώρες όρεξη για πολύ μεγάλες πλάκες!

25 Φεβρουαρίου 1990. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Κάτω απ’ τα δοκάρια των “πρασίνων” κάθεται ένας 18χρονος γκολκίπερ, που μόλις είχε αποκτηθεί από την Αναγέννηση Άρτας. Το όνομά του; Αντώνης Νικοπολίδης.

Στο 67ο λεπτό (με το σκορ στο 1-2 υπέρ του “τριφυλλιού”) ένα κομμάτι… τσιμέντο, που πετούν οι εξαγριωμένοι φίλοι των γηπεδούχων, πετυχαίνει το νεαρό πορτιέρο στο κεφάλι. Εκείνος, σωριάζεται στο χόρτο τραυματισμένος. Και αντικαθίσταται από τον Αμπαδιωτάκη…

(δείτε από το 00:32 ως το 01:02 περίπου…)

17 Απριλίου 2011. Ολυμπιακός-Λάρισα 6-0, στο Καραϊσκάκη. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, 40 ετών πια και παίκτης του Ολυμπιακού, αποχαιρετά την ενεργό δράση. Ολόκληρο το γήπεδο σηκώνεται όρθιο και τον χειροκροτά, σ’ ένα standing ovation… απ’ τα λίγα!

Δε γνωρίζουμε αν ανάμεσα στους φίλους των Πειραιωτών που απόψε αποθέωσαν τον διεθνή τερματοφύλακα, βρίσκονταν κι εκείνοι που, κοντά 20 χρόνια πριν, τον είχαν βομβαρδίσει με τούβλα, κομμάτια τσιμέντου, και πέτρες…

Πώς τα φέρνει η ζωή…

Μόνο χειροκρότημα αξίζει αυτός ο σπουδαίος αθλητής, ο Αντώνης Νικοπολίδης. Και μόνο αποπομπή από τα γήπεδα πρέπει στους κωλόκαφρους που τα λυμαίνονται, χρόνια τώρα!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s