Βόιτσεχ Σίμανεκ

Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Αιγάλεω καθώς θεωρώ ότι είναι ένα ανοδικό βήμα για μένα. Ηθελα να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω μια καινούργια αρχή στην καριέρα μου, κάτι που τώρα γίνεται πραγματικότητα και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι` αυτό“, έλεγε το νέο απόκτημα του αθηναϊκού συλλόγου το καλοκαίρι του 2006, ο Πολωνός Βόιτσεχ Σίμανεκ.

Και πρόσθετε: “Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα, να γίνω και εγώ μέρος της. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Ομως τα περισσότερα θέλω να τα πω και να τα δείξω μέσα στο γήπεδο με τις προσπάθειές μου“.

Και ο αμυντικός από τη Βαρσοβία ήταν από τους στυλοβάτες της άμυνας της ομάδας των δυτικών προαστίων εκείνη την αγωνιστική περίοδο (σ.σ. 2006/07): έλαβε μέρος εξάλλου σε 29 αγώνες της για το πρωτάθλημα!!! Παρά τις προσπάθειες εκείνου και των συμπαικτών του, όμως, το Αιγάλεω ήπιε… το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική στο τέλος εκείνης της σεζόν…

Αν και το συμβόλαιο του Σίμανεκ με την αθηναϊκή ομάδα ήταν τετραετούς διάρκειας, εκείνος άφησε τη χώρα μας αμέσως μόλις υποβιβάστηκε το Αιγάλεω.

Ο Σίμανεκ (δεξιά στη φωτό) πανηγυρίζει ένα γκολ του Αιγάλεω μαζί με τους Νεντέλκοβιτς (αριστερά), Κουμορτζί (μέσο).

Ο (γεννημένος το ’82) σημερινός “Μικρός Ήρωάς” μας πρωτόπαιξε επαγγελματικά στην Πολόνια Βαρσοβίας το 2000. Στους πρωτευουσιάνους έμεινε ως το 2006 (74 συμμ./3 γκολ), ώσπου μετακινήθηκε όπως προείπαμε στο Αιγάλεω.

Όταν άφησε το “Σίτι”, υπέγραψε στη Βίτζεβ Λοτζ. Με την οποία επίσης γεύτηκε την… πίκρα του υποβιβασμού στη Β’ κατηγορία, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους: η ομάδα του Λοτζ υποβιβάστηκε λόγω της συμμετοχής της σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες! Πάντως, ο σύλλογος επανήλθε στα “σαλόνια” του πολωνικού ποδοσφαίρου, στα οποία ως σήμερα αγωνίζεται (με το Σίμανεκ να αποτελεί… βασική επιλογή, μάλιστα, έχοντας 17 συμμετοχές ως τώρα στο πρωτάθλημα!).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s