Γκλάουμπερ

Συνεχίζοντας την… περιπλάνησή μας στον κόσμο των Μικρών Ηρώων του ελληνικού πρωταθλήματος (ποδοσφαίρου, πόλο, μπάσκετ ή βόλεϊ) πέσαμε πάνω στον… Γκλάουμπερ!

Αν είστε οπαδός του Ακράτητου τότε είστε… ένα βήμα πιο μπροστά απ’ όλους τους υπόλοιπους που διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα προσπαθήσουν να θυμηθούν ποιος είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής και τι κατάφερε στη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα! Κι αυτό διότι η μόνη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε όσο βρέθηκε στη χώρα μας ο Γκλάουμπερ Βιάν Κορρέα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ήταν ο σύλλογος των Άνω Λιοσίων.

Ο Γκλάουμπερ

Το 2002 “προσγειώθηκε” στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ο Βραζιλιάνος άσος, στα 20 του μόλις χρόνια. Στην τεχνική ηγεσία του Ακράτητου τότε βρισκόταν ο Ολλανδός Φραντς Άντελααρ.

Ο Γκλάουμπερ έλαβε μέρος συνολικά σε 17 αγώνες της ομάδας των Άνω Λιοσίων την αγωνιστική περίοδο 2002/03. Δε μπόρεσε πάντως να πείσει με τις εμφανίσεις του, και το επόμενο καλοκαίρι αποτέλεσε παρελθόν…

Στις μέρες μας, βρίσκουμε τον Βραζιλιάνο στόπερ να αγωνίζεται στην Εσπόρτσι Κλούμπι 15 ντε Νοβέμπρο Πιρασικάμπα, στην πατρίδα του (σ.σ. για όσους… τρομοκρατήθηκαν από το μακρύ όνομα του σωματείου, σας ενημερώνουμε ότι η έδρα του είναι το Σάο Πάολο). Η καριέρα του είχε ξεκινήσει το 2000 από την Ουνιάο Μπαρμπαρένσε.

Πολύ νωρίς στην καριέρα του, όπως είδαμε, αποφάσισε να ξενιτευτεί διασχίζοντας τον Ατλαντικό για χάρη του Ακράτητου. Μόλις ολοκληρώθηκε το σύντομο πέρασμά του από το πρωτάθλημά μας ο Γκλάουμπερ επέστρεψε στη Βραζιλία, κι αγωνίστηκε στις Γκουαρανί και Σπορτ Ρεσίφε.

Έπειτα, ο άσος από την Ίλια Σολτέιρα επέλεξε να… ξαναδιαβεί τον Ατλαντικό και υπέγραψε στην πολωνική Πογκόν (τη φανέλα της οποίας όμως δε φόρεσε ποτέ!). Έπειτα γύρισε πίσω στη χώρα του, κι άρχισε η δική του… περιπλάνηση: έπαιξε λοιπόν, διαδοχικά, στις Φορταλέζα, Γιουβέντους (σ.σ. όχι αυτή του Τορίνο, αλλά αυτή του… Σάο Πάολο!), Ιτουάνο, Αμέρικα Σάο Πάολο, Ουνιάο Μπαρμπαρένσε, Μποταφόγκο Ντιστρίτο Φεντεράλ, προτού ενταχθεί στην Πιρασικάμπα όπου και αγωνίζεται τώρα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s