Γιουτζίν Φόμουμποντ

Τον Ιανουάριο του 2005, ο Άρης πραγματοποιεί πολλές μετεγγραφές Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Ο τότε προπονητής των “κιτρίνων”, Γιώργος Χατζάρας, αποκαλεί την ενίσχυση εκείνη της ομάδας “ιππικό” – το οποίο όμως απάρτιζαν… “κουτσά άλογα”, απ’ ότι φάνηκε!!!

Ο Γιουτζίν Φόμουμποντ

Ένα εκ των οποίων, ήταν και ο Καμερουνέζος Γιουτζίν Φόμουμποντ. Ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους… “ιππείς” (Κουεμάχα, Ινόγκι, Εκουέμε) έπαιξε και προσέφερε ελάχιστα…

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, μάλιστα, ο Άρης υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Και όλοι οι… του “ιππικού” αποτέλεσαν παρελθόν. Οι “κίτρινοι” πάντως συμμετείχαν στον τελικό του Κυπέλλου εκείνης της σεζόν, χάνοντας το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό (0-3) στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Μια εμπειρία, που ο Φόμουμποντ ακόμη δεν έχει λησμονήσει. Ή, τουλάχιστον, έτσι διατείνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο της νυν ομάδας του, της ουγγρικής Γκιόρι ΕΤΟ!

Η… θυελλώδης ποδοσφαιρική καριέρα του Καμερουνέζου άσου (που μπορεί να παίξει τόσο ως μπακ όσο και στη μεσαία γραμμή) περιλαμβάνει τους εξής… σταθμούς: Μποταφόγκο (του Καμερούν, όχι η βραζιλιάνικη!), Βικτόρια Γιουνάιτεντ, Ουνιόν Ντουαλά, Άρη, Σιόφοκ (με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α’ κατηγορία της Ουγγαρίας), και Γκιόρι.

Γεννήθηκε το 1985, στο χωριό Μπουέα, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πατρίδας του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s