Απ’ το ‘να θέμα στ’ άλλο!!!

— Τελικά, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ν’ απαγκιστρωθεί από μια καρέκλα. Από ένα θρόνο. Από ένα γραφείο. Τρανό παράδειγμα, ο Χόσνι Μουμπάρακ. Που έπρεπε να γίνουν όλα όσα έγιναν για να πειστεί ότι δεν τον θέλει ο αιγυπτιακός λαός, κι ως εκ τούτου να παραιτηθεί – αν δε γίνονταν οι ταραχές, μου δίνει την εντύπωση αυτός ο άνθρωπος ότι θα παρέμενε εις το διηνεκές στην εξουσία…

— Μια ατάκα που άκουσα σήμερα από φίλο: “Οι απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έτσι όπως γίνονται στη χώρα μας είναι εντελώς λάθος. Στο εξωτερικό, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ εργάζονται κανονικά όταν απεργούν, απλώς δεν κόβουν εισιτήρια (κι ούτε ελέγχουν αν οι επιβάτες τα ‘χουν επικυρώσει). Έτσι στρέφονται αποτελεσματικά εναντίον του εργοδότη τους. Στην Ελλάδα έτσι όπως γίνονται οι απεργίες στρέφονται εναντίον του άλλου Έλληνα εργαζόμενου. Χώρια που δεν πετυχαίνουν και κάτι με τις απεργίες“… Σωστό; Λάθος; Τροφή για σκέψη και σχόλια!!!

— Η οδός Αδριανού στο Θησείο είναι μια από τις πιο όμορφες ολόκληρης της Αθήνας. Έχει μοναδική θέα στην Ακρόπολη, δίπλα υπάρχουν ένα σωρό άλλοι πανέμορφοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως και το άλσος του Θησείου, και ο ηλεκτρικός συμπληρώνει το όλο όμορφο σκηνικό. Και οι καφετέριες που υπάρχουν δεξιά κι αριστερά της όπως και πολλά εστιατόρια είναι πολύ άσχημες και κακόγουστες… Κρίμα!!!

— Αυτή η απότομη αλλαγή του καιρού δε μου άρεσε καθόλου. Από το γλυκό κλίμα πέσαμε απότομα στο κρύο πάλι… Πφφ!!! 😦

— Υπάρχει πιο ξενέρωτη και “τυποποιημένη” γιορτή από εκείνη “του Αγίου Βαλεντίνου”; Λες και η αγάπη ή ο έρωτας θέλουν σοκολατάκια, καρδούλες, λουλούδια και αρκουδάκια για να αποκτήσουν νόημα… Όχι ότι είναι άσχημα όλα αυτά. Είναι ενοχλητικό όμως να πασάρεται ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των ερωτευμένων να τα προσφέρουν στο έτερόν τους ήμισυ, αν θέλουν να λένε ότι το αγαπούν!!!

— Ας εξηγήσει κάποιος στους Άραβες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτυ ότι η επιτυχία στο ποδόσφαιρο δεν αγοράζεται… Αλλά τι περιμένεις από κλασικούς άμπαλους Άραβες (που έχουν κάνει χόμπυ στην πατρίδα τους να απολύουν τον προπονητή της εθνικής τους ομάδας με την πρώτη… ισοπαλία); Αυτοί νομίζουν ότι επειδή έχουν λεφτά και μπορούν να αγοράζουν τα πάντα, ότι γίνεται και να πληρώσουν και να έχουν άμεση ποδοσφαιρική επιτυχία… Γι’ αυτό πανηγύρισα την ισοπαλία του Άρη με τη Σίτυ, αλλά και την ήττα της από τη Μαντσεστεράρα το Σάββατο! Νεόπλουτοι, ε νεόπλουτοι!!!

— Μιλάω με φίλους, τους ρωτάω “πώς τα περνάς; τι κάνεις;” και πάντοτε η πρώτη τους κουβέντα θ’ αφορά “στη δουλειά“! “Ε, καλά, και με τη δουλειά όπως τα ξέρεις“, κλπ. Και το κάνω κι εγώ, ασυναίσθητα, όταν με ρωτούν αντίστοιχα τα ίδια… Η δουλειά, η δουλειά, η δουλειά!!! Το περιρρέον κλίμα έχει αναμφίβολα επηρεάσει.

— Καλή ταινία το Έτερον Ήμισυ (με Κ. Παπουτσάκη, Βλ. Κυριακίδη, Δ. Λαμπρόγιαννη, Κ. Κατσούλη)!!! Πήγα και την είδα, μου άρεσε! Αν και με πολλά συνήθη κλισέ. Πλάκα είχε!!!

— Ωραία η φούστα του Τζιμπρίλ! “Dji-brilliant” φούστα!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s