Ελίνα Κωνσταντοπούλου

Δεν ξέρουμε αν πήγατε μια βόλτα τελευταία σ’ ένα δισκοπωλείο. Εάν πάντως κάνατε τον κόπο, τότε σίγουρα θα προσέξατε ότι κυκλοφορεί ο νέος δίσκος της Ελίνας Κωνσταντοπούλου, της επιτυχημένης αυτής φωνής των 90-ies – με τίτλο, Ξεκίνα!!!

40 ετών σήμερα, η άλλοτε φοιτούσα στο Εθνικό Ωδείο απείχε απ’ το… 2001 από τη δισκογραφία! Στη νέα της αυτή δουλειά περιέχονται επανεκτελέσεις τραγουδιών της Ταλία και του Κριστιάν Κάστρο.

Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου ευτύχησε ν’ αποκτήσει νωρίς τη φήμη. Συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς, την ανακαλύπτει ο Θάνος Καλλίρης και της δίνει να ερμηνεύσει δύο τραγούδια, στο δίσκο του 1.500 Φιλάκια Fresh Hits (1992).

To 1993 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό δίσκο της (έχοντας στο μεταξύ γνωριστεί με τον -άσημο ακόμη τότε- Νίκο Τερζή). Τίτλος του άλμπουμ, Σαν Παραμύθι. Απ’ τον οποίο ξεχωρίζει, το δίχως άλλο, το κομμάτι Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει: Στο πρώτο χτύπημα/σβήνω τα φώτα/Δεύτερο χτύπημα/είμαι στην πόρτα“, η συνέχεια γνωστή κι αγαπημένη!!!

Πολλοί θεωρούν ότι τούτο το τραγούδι είναι το σήμα-κατατεθέν της Ελίνας Κωνσταντοπούλου. Η συνεργασία της με το Ν. Τερζή πλέον εντατικοποιείται. Εκείνος όχι μόνο υπογράφει το τραγούδι Ποια Προσευχή, με το οποίο η Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision το ’95 (12η θέση), αλλά και τον επόμενο προσωπικό της δίσκο, την ίδια χρονιά (Τη Ζωή μου Λυτρώνω). Το άλμπουμ γίνεται χρυσό, και σαφώς απ’ τα (λιγότερα από 10) κομμάτια που περιείχε ξεχωρίζει το Όταν θα με χάνεις.

Δύο χρόνια αργότερα, σε συνεργασία πλέον με το Γιάννη Καραλή, κυκλοφορεί ο επόμενος δίσκος της Ελίνας Κωνσταντοπούλου (Άκουσέ Με), που της χαρίζει επιπλέον επιτυχία. Γνωστά ακούσματα από εδώ: Άκουσέ Με, Θεία Δίκη.

Το 1998 κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ της άκρως επιτυχημένης πλέον αοιδού, με τίτλο Ένστικτο. Που επίσης συμπεριελάμβανε γνωστές επιτυχίες, όπως τα τραγούδια Έλεος, Ποιο κρεβάτι, Άντε Ρώτα να Σου Πούνε. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο δίσκος ήταν το… peak της Κωνσταντοπούλου! Δε μπόρεσε να αγγίξει ξανά την επιτυχία, ούτε με την επόμενη (1999, Θα Αλλάξω τα Δεδομένα) ή την μεθεπόμενη (2001, Αυτός ο πόλεμος) δουλειά της, και παρά τις αρκετές της τηλεοπτικές εμφανίσεις, την αλλαγή του προσωπικού της στυλ, κλπ.

Ο τελευταίος της δίσκος, εκτός του ότι έχει… σημαδιακό τίτλο όπως είδαμε (Ξεκίνα), είναι ο έκτος που κυκλοφορεί.

One comment on “Ελίνα Κωνσταντοπούλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s