Θάνος Καλλίρης

Θάνος Καλλίρης. Παραδεχτείτε το: τον έχετε πια ξεχάσει. Τη δεκαετία του ’90 όμως είχατε… “λιώσει” με τα τραγούδια του!!!

Θέλετε λοιπόν να νιώσετε ένα απαραίτητο… κύμα νοσταλγίας; Επισκεφθείτε το Ghost House μετά τις 23:30, για να τον παρακολουθήσετε live μαζί με ένα άλλο… συνοδοιπόρο του στα 90-ies: το Λάμπη Λιβιεράτο!

Ο Θάνος Καλλίρης γεννήθηκε το 1962, και πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά μουσικά πράγματα τη δεκαετία του ’80 ως μέλος του συγκροτήματος Bang, μαζί με το Θάνο Δερτιλή. Οι δυό τους μάλιστα εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision το 1987, με το τραγούδι Stop.

Το 1990, το συγκρότημα διαλύεται, και ο Θάνος Καλλίρης ακολουθά σόλο καριέρα. Το 1991 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος (Σε καταδικάζω).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, εμμένοντας στο ύφος της ποπ μπαλάντας, κυκλοφόρησε πολλά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες. Απαριθμήστε και… θυμηθείτε:

Το 2004 κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος, Για χάρη σου μπορώ. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχει γράψει τη μουσική πολλών ελληνικών τηλεοπτικών σειρών, για το ραδιόφωνο, αλλά και γι’ άλλους συναδέλφους του (Πασχάλη, Πωλίνα, Π. Ζήνα, Β. Χαλκίτη, κ.ά.).

Έχει συνεργαστεί με το Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι παντρεμένος, με δύο παιδιά.

3 comments on “Θάνος Καλλίρης

  1. Pingback: Ελίνα Κωνσταντοπούλου « To blog ενος Γιωργου…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s