Χρήστος Κυριαζής

Μου θυμίζεις τη μάνα μου/γι’ αυτό σε αγαπάω“, τραγουδούσε το 1992 ο Χρήστος Κυριαζής! Στίχος που ακόμη και σήμερα, μνημονεύεται και τραγουδιέται (ακούστε το τραγούδι εδώ).

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον καλλίφωνο τραγουδιστή – ο δίσκος που περιείχε εκείνο το τραγούδι, βέβαια (με τίτλο Μου θυμίζεις τη μάνα μου) είχε γίνει πλατινένιος!

Που να φανταζόταν ο Πειραιώτης καλλιτέχνης, ότι μόλις τρία χρόνια αργότερα (1995) θα αποφάσιζε να αποχωρήσει μια για πάντα απ’ τις πίστες. Τον κούραζε όλο αυτό το σκηνικό. Δεν ήταν του στυλ του. Δεν το ήθελε, δεν το μπορούσε.

Όπως δε μπορούσε ν’ αφοσιωθεί ολοκληρωτικά και στην επιπλοποιία, το επάγγελμα του πατέρα του. Δε μπορούσε ν’ αφήσει τη μουσική. Ήδη στα 17 του έπαιζε μ’ ένα συγκροτηματάκι ροκ. Τέλη της δεκαετίας του ’60.

Κατόπιν, έφυγε για 2,5 χρόνια κατά Ιταλία μεριά. Με το που επιστρέφει ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, και παράλληλα με τη μουσική. Το 1986 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο, Όταν καθόμαστε σπίτι.

Έλα Μωράκι Μου, Όταν Καθόμαστε Σπίτι, Το Μπρικάκι (σ.σ. με το Γιώργο Μαργαρίτη!). Μελωδίες που ακόμη ακούγονται. Το 1988 ακολουθεί ο δεύτερος δίσκος του (απ’ τον οποίο ξεχωρίζει το Άραγε Πού Να ‘σαι). Όπου τραγουδά αυτός, γεμίζει το μαγαζί. Ο Χρήστος Κυριαζής είναι άκρως επιτυχημένος, τι κι αν αποφασίζει να αφήσει τις πίστες.

Ακολουθούν κι άλλα σουξέ τα επόμενα χρόνια. Η Αγάπη Είναι Μία, Στο Ημεροβίγλι, Να ‘σαι Εδώ, κ.ά. Κάποιοι λένε ότι τα περισσότερα από τα ερωτικά του τραγούδια, απευθύνονται στη Βάνα Μπάρμπα

Το 2004, κυκλοφορεί το (ροκ και… beat-άτο!) Ζωή δε σου ζητώ πολλά. Είναι ο τελευταίος του δίσκος μέχρι σήμερα. Διαβάσαμε πρόσφατα σε γνωστή εφημερίδα, ότι στενοί του φίλοι λένε ότι κάποτε θα επιστρέψει – “όταν θα έχει κάτι να πει“, συμπληρώνουν…

2 comments on “Χρήστος Κυριαζής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s