Λάμπης Λιβιεράτος

Ο Λάμπης Λιβιεράτος

Η Athena ζητούσε, με σχόλιό της στο κείμενο για τον Τριαντάφυλλο, ένα αφιέρωμα στο Λάμπη Λιβιεράτο! Έτσι κι αλλιώς είχαμε αποφασίσει να μιλήσουμε για τον αγαπημένο αυτόν καλλιτέχνη πολλών κατά τη διάρκεια των 90-ies!!! Ο Λάμπης Λιβιεράτος, λοιπόν, είναι ο σημερινός guest των Αστεριών του Πενταγράμμου!

Αν θέλετε να ακούσετε τα τραγούδια του και να νιώσετε την απαραίτητη… νοσταλγία, τότε επισκεφθείτε το Ghost House τις Παρασκευές. Όπου, μετά τις 23.30, ο Λάμπης Λιβιεράτος, μαζί με ένα ακόμα μελλοντικό… καλεσμένο των Αστεριών του Πενταγράμμου, αλλά και μια πλειάδα λοιπών καλλιτεχνών, επιχειρεί να… βουτήξει τους ακροατές στη δεκαετία του ’90!!!

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Λάμπης Λιβιεράτος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη το 1987. Η πρώτη του δισκογραφική παρουσία εντοπίζεται το 1993, όταν τραγουδά μαζί με το Θάνο Καλλίρη (στον δεύτερο δίσκο του τελευταίου) Ο Παλιός είναι Αλλιώς!!! Kι εννοείται ότι το θυμάστε αυτό το τραγούδι, έτσι;

Τον ίδιο χρόνο, κυκλοφορεί και το πρώτο του άλμπουμ. Με τίτλο, Ας είχα τη δύναμη (κλικ για το ομώνυμο τραγούδι-hit του δίσκου).

Κατόπιν, εμφανίζεται στο πλευρό των σπουδαίων ομοτέχνων του Κούκα, Καρρά, Πάριο, Νικολόπουλο, Διονυσίου, Ρέμο, Θεοδωρίδου, κ.ά. Στα τέλη του 1996, κυκλοφορεί το Μπαμ και Κάτω (επίσης γνωστό και αγαπημένο – κλικ). Που έγινε σύντομα, χρυσό.

Το ακόλουθο άλμπουμ του, Ποιος Είναι Αυτός (1998) γίνεται επίσης χρυσό. Στη συνέχεια έβγαλε κι άλλους δίσκους (Λάμπεις Μωρό μου, Το Μάθημα, Έλα, Δεν Υπάρχω Μακριά Σου, κ.ά.). Το 2003 κυκλοφορεί το τελευταίο ως τα σήμερα άλμπουμ του, με τίτλο Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες.

Ο Λάμπης Λιβιεράτος είναι παντρεμένος (όπως καλά θα ξέρετε ιδίως αν είστε γνώστες των… κοσμικών νέων!) με την Εύη Αδάμ εδώ και πολλά χρόνια.

5 comments on “Λάμπης Λιβιεράτος

  1. Pingback: Θάνος Καλλίρης « To blog ενος Γιωργου…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s