Ασχολίες

1 Νοεμβρίου σήμερα. Κι ένα σωρό υποομάδες του ελληνικού πληθυσμού ασχολούνται με κάτι.

Π.χ., με τον Τάσο Κάκο. Ο Κερκυραίος αυτός καράφλας διαιτητής έδωσε πέναλτυ στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπυ του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Πέναλτυ, που “δεν ήταν“, σύμφωνα με τους “γάβρους”, οι οποίοι θέλουν πλέον το κεφάλι του Κάκου επί πίνακι, και μάλιστα ψητό με πατάτες…

Άλλη ασχολία: οι επερχόμενες εκλογές. Μια βδομάδα πριν το “ραντεβού της κάλπης” (κλισέ φράση των ημερών) οι υποψήφιοι ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες… Οι κατέχοντες εξουσία φροντίζουν να κάνουν τα λεγόμενα “έργα των εκλογών” (μισοτελειωμένοι κατσικόδρομοι που ως δια μαγείας όταν πλησιάζουν εκλογές θυμίζουν άψογο αμερικανικό αυτοκινητόδρομο, πλατείες που δεν πλησιάζει κανείς μετατρέπονται σε Σέντραλ Παρκ, κλπ), και λένε ότι “έκαναν έργο”.

Άλλη ασχολία: η συμμετοχή του Γιωργάκη στον μαραθώνιο. Πώς τα καταφέραμε πάλι, τη στιγμή που γινόταν κάτι τόσο σπουδαίο στη χώρα μας, να ασχοληθούμε με το τι είπε/έκανε ο Γιωργάκης.

Άλλη ασχολία: η Ντίλμα Ρουσέφ. Η πρώτη γυναίκα-πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας. Αυτή, η κόρη Βούλγαρου μετανάστη… Την οποία οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν πρόβλημα να εκλέξουν – εδώ, οι Ελληνάρες εμείς, θυμώνουμε όταν ένας αλλοεθνής πάει να σηκώσει τη σημαία μας στις παρελάσεις, είτε το αξίζει είτε όχι…

Άλλη ασχολία: η ληστεία στην τράπεζα δίπλα στον Άγιο Ιερόθεο, στο Περιστέρι. Δε μένω και τόσο μακριά από εκεί. Άνθρωποι που ούτε καν πέρασαν από δίπλα, λένε ότι “την έκαναν Αλβανοί τη ληστεία“. Βέβαια. Είτε Αλβανοί θα ήταν, είτε γενικώς αλλοδαποί, είτε “άτομα με ψυχολογικά προβλήματα”, όπως αναφέρεται στα έγκυρα δελτία ειδήσεων.

Και άλλες, πολλές ασχολίες έχουμε…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s