Ο ποδοσφαιριστής Αλέξης Κούγιας

Τον έχετε συνηθίσει να “τη λέει” σε όλους, να μπουκάρει σε γήπεδα, να υπερασπίζεται δολοφόνους 15χρονων, να πνίγει μοντέλα, να περηφανεύεται για το ύψος του, να είναι μόνιμος θαμώνας του Αλ Τσαντίρι Νιουζ, κ.λ.π.! Πόσοι όμως από εσάς γνωρίζουν ότι ο Αλέξης Κούγιας (διότι περί ου ο λόγος) υπήρξε ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής; Το σημερινό άρθρο των Αθλητικών Αναδρομών λοιπόν θα σας παρουσιάσει αυτή την πολύ ιδιαίτερη πτυχή του πιο διάσημου (τηλε)ποινικολόγου των καιρών μας!!!

Ο Αλέξης Κούγιας

Ο γεννημένος στην Πετρούπολη Αττικής Κούγιας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον τοπικό Άρη. Παραδέχεται κι ο ίδιος, άλλωστε (εδώ) ότι έπαιζε μπάλα από μικρός. Στα 15 του, προωθείται στην πρώτη ομάδα του Άρη, και στα 18 του, τον αποκτά ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, που τότε έπαιζε στη Β’ Εθνική!

Σπουδαίο ταλέντο εκείνη την εποχή, ο Κούγιας καλείται στην “Εθνική Ερασιτεχνών” (ένα ιδιότυπο χουντικό κατασκεύασμα). Το 1973, ο προπονητής τότε του Ηρακλή, ο αείμνηστος και σπουδαίος Λάκης Πετρόπουλος, εισηγείται την απόκτηση του Κούγια! Η μετεγγραφή γίνεται, κι ο παίκτης παίρνει πριμ 18 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, σπουδάζει στη Νομική.

Στέκεται άτυχος όμως. Την ίδια χρονιά, τον χτυπά φορτηγό στο Κιάτο: μένει 18 μήνες εκτός δράσης. Αποφασίζει να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γυρίζει στον Ολυμπιακό, παίζει και στον Πέλοπα Κιάτου, αλλά και σε άλλες ομάδες Β’ Εθνικής. Η μεγάλη του ευκαιρία να παίξει σε ομάδα Α’ Εθνικής, όμως, χάθηκε για πάντα…

Σημερινή συνηθισμένη πόζα του Αλέξη Κούγια

Έπαιξε ερασιτεχνικά ως τα 39 του, και παράλληλα συνδέθηκε εξωαγωνιστικά (κρατώντας διάφορα πόστα) με πολλές ομάδες (Αιγάλεω, ΑΕΚ, Άρη Πετρούπολης, Λαμία, Κόρινθος, ΠΑΣ Γιάννενα, Ηρακλής), ενώ χρημάτισε και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Σήμερα είναι πρόεδρος της Παναχαϊκής, και ασχολείται με τη δικηγορία (απ’ την οποία κέρδισε δημοσιότητα πρώτη φορά το 1978, όταν υπερασπίστηκε το Βαγγέλη Ρωχάμη).

Μετά από νίκη του Ηρακλή στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, σεζόν 1987/88 – ο Κούγιας τότε ήταν αντιπρόσωπος του “Γηραιού” στην ΕΠΑΕ

Σύμφωνα με δική του δήλωση, ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s