Ο “Σούμι” δίνει χαρά στη Ferrari!!!

Το ημερολόγιο γράφει 8 Οκτωβρίου. Στο σημερινό άρθρο των Αθλητικών Αναδρομών θα σας περιγράψουμε πώς, τέτοια μέρα το 2000, μια μακρά περίοδος αναμονής έλαβε τέλος. Τι αναμενόταν, όμως, και ποιοι το ανέμεναν;

Αυτοί που ανέμεναν ήταν η ομάδα της Ferrari (στη Formula 1). Κι αυτό που ανέμεναν, ήταν να ξανακερδίσουν την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών!

Βλέπετε, η τελευταία φορά που είχαν επιτύχει κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό… 1979. Τότε, την πρωτιά είχε κατακτήσει ο Νοτιοαφρικανός οδηγός Τζόντυ Σέκτερ. Έπρεπε να περιμένουν λοιπόν στην ιταλική ομάδα 21 ολόκληρα χρόνια, ώσπου να ‘ρθει η 8η Οκτωβρίου του 2000. Κι ο οδηγός που χάρισε ξανά το πρωτάθλημα στη Ferrari, δεν ήταν άλλος από τον σπουδαίο Μίχαελ Σουμάχερ!!!

Ο "Σούμι" πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου το 2000!

Ο Γερμανός πιλότος είχε ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, αλλά με την ομάδα της Μπένετον (και μάλιστα συνεχόμενα, 1994-95). Στις 8 Οκτωβρίου του 2000 βρέθηκε πάνω στην άσφαλτο της πίστας της Σουζούκα, στην Ιαπωνία. Ήταν ο προτελευταίος αγώνας εκείνης της σεζόν.

Ο μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο Φινλανδός Μίκα Χέκινεν. Τίποτα όμως δε μπορούσε να σταματήσει τον “Σούμι”: τερμάτισε πρώτος, συγκέντρωσε τους απαραίτητους πόντους, και έδωσε και μαθηματικά στη Ferrari τον τίτλο που τόσο περίμενε!!!

Συνολικά, σ’ εκείνο το πρωτάθλημα, οι Ιταλοί είχαν 170 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ ο Σουμάχερ σταμάτησε στους 108 στο αντίστοιχο των οδηγών, με δεύτερο (89 β.) τον Χέκινεν.

Οι δύο κορυφαίοι αντίπαλοι: Σουμάχερ (αρ.) - Χέκινεν (δ.)

Η νίκη του “Σούμι” βέβαια δεν ήλθε εύκολα στον αγώνα της Σουζούκα. Το επίμονο ψιλόβροχο που έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας δυσκόλεψε όλους τους οδηγούς. Το τελευταίο (διάρκειας 6 δευτερολέπτων) πιτ-στοπ του Γερμανού στον αγώνα τον έφερε μπροστά από τον Χέκινεν, και του έδωσε τη νίκη.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι ο Γερμανός οδηγός εκείνη τη χρονιά κέρδισε τους εννέα από τους 17 συνολικά αγώνες του πρωταθλήματος. Κερδίζοντας έτσι τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο.

Τέλος, με αυτή την επιτυχία, ο Σουμάχερ ισοφάρισε την επίδοση “ιερών τεράτων” της Formula 1, όπως οι Λάουντα, Σέννα και Πικέ, που κέρδισαν στην καριέρα τους τρία πρωταθλήματα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s