Τα 10 αγαπημένα μου… cartoons!!!

Ο Άνθρωπος του Μετρό προσκάλεσε… όποιον θέλει να παίξει το εξής blog-o-παίχνιδο: απαρίθμησε 10 αγαπημένα σου… “οτιδήποτε”!!!

Αυτό θα κάνω κι εγώ, λοιπόν, αφού ο “Μετράνθρωπος” έδωσε… ανοικτές προσκλήσεις για όποιον θέλει να το συνεχίσει! Εγώ, λοιπόν, θα κάνω μια βουτιά στις θύμησες της νιότης μου (που ‘λεγε πώς θα γινόμουν άλλος, αλλά αυτό είναι ξεχωριστή ιστορία!) και θα απαριθμήσω τα 10 αγαπημένα μου… CARTOONS!!!

1. Τα Χελωνονιντζάκια!!!

Καουαμπάνγκα! Πολλή πλάκα, δράση, γραφικοί κακοί, “τρελά” σενάρια, ότι πρέπει για “κόλλημα” στην οθόνη και γέλιο ταυτόχρονα! Χώρια που μ’ όλες εκείνες τις πίτσες πάντα πεινούσα όταν τα έβλεπα… Ίσως βλέποντας την Έηπριλ να αποφάσισα να γίνω… δημοσιογράφος! Ποιος ξέρει…

2. Ο Μπαγκς Μπάννυ!!!

Επιμένω κλασικά. Το γέλιο που έχω ρίξει με τον Μπαγκς δε λέγεται. Επιπλέον, η αγάπη μου γι’ αυτό το καρτούν πηγάζει και από τον απόλυτο σεβασμό που τρέφω προς αυτό: είναι ένα ιστορικό, κλασικό, ανεπανάληπτο “παιδικό”.

3. The Land before Time!!!

Λίγοι θα το θυμάστε. Ήταν μια ταινία κινουμένων σχεδίων με… δεινόσαυρους! Ένας μικρός Διπλόδοκος χάνει τη μητέρα του, και πρέπει να διασχίσει χιλιόμετρα ολόκληρα για να βρει τους παππούδες του. Στην πορεία, γνωρίζει κι άλλα χαμένα δεινοσαυράκια, και όλα μαζί ξεκινούν για μια φοβερή περιπέτεια. Πάντα καθόμουν να το δω, όσες φορές κι αν το ‘χα προηγουμένως δει! Κλικ εδώ, για να φρεσκαριστεί η μνήμη σας.

4. Bravestarr!!!

Έτσι, με δύο “r”!!! “Με τη δύναμη της αρκούδαααααααας!“. Ο διαγαλαξιακός καουμπόι που κατατρόπωνε τον κακό Τεξ Μεξ!

5. Μπόλεκ και Λόλεκ!!!

Πολωνικό καρτούν, για όσους θυμούνται! Πολύ απλό στο σχεδιασμό και με απλοϊκό σενάριο, αλλά… σαγηνευτικό! Ανετότατα καθόμουν ώρες και το έβλεπα! Κλασικά αγαπημένο το τέλος κάθε επεισοδίου, με τη λέξη KONIEC!!!

6. Όπως στο Νο3, έτσι κι εδώ ήθελα να βάλω μια ταινία κινουμένων σχεδίων, που το αγαπημένο Junior’s TV έβαζε συνέχεια. Δε θυμάμαι καθόλου τίτλο, όμως.

Η υπόθεση εξελισσόταν (περίπου) ως εξής: μια κακιά μάγισσα ερχόταν ξανά στη ζωή, και με τη βοήθεια κάποιων κακών βασιλιάδων-τσιρακιών έφτιαχνε ένα τεράστιο στρατό από πανομοιότυπα ρομπότ. Ο μόνος που μπορούσε να τη σταματήσει ήταν ένα αδέξιο αγοράκι-ιππότης, που η σπαθάρα που κουβάλαγε ήταν μεγαλύτερη από το ίδιο! Στο τέλος, αφού πολεμάει σθεναρά με τη στρατούκλα της μάγισσας, τη νικάει. Πώς το λέγανε όμως ρε γαμώτο;…

7. Τζουμαρού!!!

Το ρομπότ που πολεμούσε σε διάφορα τουρνουά, και που ο ιδιοκτήτης του το καθοδηγούσε από τον υπολογιστή του!!! Επική η μάχη του Τζουμαρού με τον Κερασένιο Βομβαρδιστή, ένα άλλο τέτοιο ρομπότ, που ανήκε σε μια γκομενίτσα που ήθελε να κλέψει τα μυστικά της νίκης του αήττητου Τζουμαρού!

8. Αστυνόμος Σαϊνης!!! 9. Θάντερκατς!!!

Άνευ ουδενός άλλου σχολίου…

10. Sport Billy!!!

To αγοράκι-ντετέκτιβ που νικούσε τους κακούς βγάζοντας ό,τι ήθελε από τη μαγική τσάντα του!!! (Πόσες φορές έχω ευχηθεί να ‘χα μια τέτοια τσάντα…) Κλικ εδώ για να θυμηθείτε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s