Της… Τζούλιας στο στρατό

Και εξανέστησαν όλοι, λοιπόν. “Μα τι πράματα είν’ αυτά;”, και “Πώς κατάντησε έτσι ο στρατός μας;”, και “Κοίτα να δεις”, κλπ. Μάλλον δεν έχουν πάει πρόσφατα στρατό, και δεν έχουν δει τι παίζει.

Ο στρατός, έτσι όπως είναι τώρα, είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο. Και γι’ αυτό ευθύνη έχουν και οι φαντάροι, και τα στελέχη, και όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Εν έτει 2010, οι στρατιώτες καλά κάνουν και δεν δίνουν σημασία στο θεσμό του στρατού. Τα στελέχη, από την άλλη, στην πλειοψηφία τους αμόρφωτοι, με κοιλάρες μέχρι απέναντι κι απαίσιους τρόπους, δε βοηθούν την κατάσταση ούτε ανεβάζουν το επίπεδο.

Και το ότι ο στρατός είναι μπουρδέλο, φαίνεται και απ’ το πόσο… αξιοκρατικός είναι! Εγώ επί 12 μήνες και σκοπιές έκανα, και περίπολα, και θαλαμοφυλίκια, και αγγαρείες, και κουβαλήματα, κι απ’ όλα. Έζησα τη συνηθισμένη θητεία του μέσου φαντάρου. Και βλέπεις, την ίδια στιγμή, ότι υπάρχουν Σώματα στα οποία ο στρατιώτης υπηρετεί… 8 ώρες το μήνα (και μετά πάει σπίτι του – στο Πολεμικό Μουσείο, π.χ.), άλλα που είναι 15 μέρες μέσα-15 μέρες άδεια κάθε μήνα (Ναυτικό), άλλα που την ώρα της σκοπιάς του έχει… Facebook και λάπτοπ μαζί του χωρίς να του λέει κανείς τίποτα (Αεροπορία), κλπ.

Δε λέγομαι Ζαγορίτης. Ούτε Πατίτσας. Ούτε είμαι γιος βουλευτή ή ξάδελφος μπατζανάκη μεγαλοδικηγόρου, κλπ. Γι’ αυτό και έκανα 12 μήνες θητεία μακριά απ’ το σπίτι μου, γι’ αυτό και δε μπορούσα να φέρω Τζούλια στο θάλαμο, κι ένα σωρό άλλα δε μπόρεσα να κάνω.

Όχι, δε ζηλεύω το Ζαγορίτη. Ούτε τα άλλα “βύσματα”: ναι, έτσι λέγονται αυτοί που βάζουν “δοντάκι” για να την περάσουν πιο ωραία στο στρατό… Αυτοί δεν έζησαν τις εμπειρίες που κέρδισα εγώ – κάποιες τους ήταν δύσκολες, μα κι άλλες ήταν ωραίες. Δεν είδαν τους τόπους ή τους ανθρώπους που γνώρισα. Αυτά τα πράγματα πήρα εγώ απ’ το στρατό… Και τα θυμάμαι με μεγάλη χαρά!

Λυπάμαι αυτούς που στενοχωρήθηκαν τόσο και “οργίστηκαν” μ’ αυτό που συνέβη. Σιγά… Λες κι είναι ο στρατός μας ο άριστος των αρίστων θεσμός, και τον προσέβαλε ο Ζαγορίτης…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s