Χωρίς… Μπέσα δεν προκρίνεται!

Μέσα σ’ όλα, δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, έγινε και η κλήρωση των πρώτων γύρων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων χθες. Κι ο Ολυμπιακός (2ος προκρ. Γιουρόπα Λιγκ, 15/22 Ιουλίου) κληρώθηκε με την Μπέσα Καβάγιε, από την Αλβανία.

Μάλλον για διακοπές είναι το Καβάγιε, παρά για μπάλα. Παραθαλάσσιο, αγναντεύει την Αδριατική, στην κεντρική Αλβανία. Το 1922 ιδρύθηκε η Μπέσα…

Είναι η κάτοχος του Κυπέλλου Αλβανίας. Νίκησε με 2-1 στον τελικό τη Βλάζνια Σκόδρας, στις 9 Μάη 2010.

Και, σε 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια ως τώρα, δεν έχει νικήσει ποτέ. Έχει, μολοντούτο, δύο προκρίσεις, αλλά με… ισοπαλίες και εκμεταλλευόμενη τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ!

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τελευταία φορά ομάδα της Αλβανίας το μακρινό 1990. Φανταστείτε, είναι τόσο μακρινό, που υπήρχε ακόμα το… Κύπελλο Κυπελλούχων, αφού γι’ αυτή τη διοργάνωση ο Ολυμπιακός είχε τεθεί αντιμέτωπος της Φλαμουρτάρι Βλόρε.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στον Πειραιά (2 ο “Αναστό” κι ένα ο Χατζίδης) και 2-0 στην Αλβανία (Χριστοδούλου, Μητρόπουλος). Άνετη πρόκριση.

Και μάλλον το ίδιο και τώρα. Δίχως… μπέσα, όμως, δε θα προκριθεί. Μόνο αν υποτιμήσει την ομάδα αυτή θα μείνει έξω. Κάτι που, αν συμβεί, θα είναι, το λιγότερο, ντροπιαστικό (όχι επειδή είναι Αλβανοί – επειδή είναι η Μπέσα, κι ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός)…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s