Χθες και σήμερα…

Χθες, “άμπαλοι”, “άχρηστοι” και “τελειωμένοι”.

Σήμερα, “ήρωες”, “θεοί”, “ψυχάρες”.

Άκουσα κι εγώ πολλά μετά την ήττα από τους Κορεάτες το Σάββατο. Ο γνωστός, κλασικός μαλάκας Έλληνας, ξαναεμφανίστηκε. Ο αχάριστος. Ο δίχως μνήμη. Ο, εν τέλει, γελοίος.

Άνθρωποι που έβριζαν και βλαστημούσαν κατά του Ρεχάγκελ. Που σταύρωναν τους διεθνείς μας. Που ακύρωναν όλα όσα προσέφερε αυτός ο άνθρωπος στο (επιπέδου πατώματος) ποδόσφαιρό μας. Κι εγώ τον έκραξα. Δε λέω. Φράσεις όμως τύπου “με-το-μαλάκα-που-κοιμήθηκε-ο-Θεός-μια-φορά-και-μας-έφερε-το-Γιούρο-κι-από-τότε-μας-έκανε-μπάχαλο”, ούτε τις πιστεύω ούτε τις έχω πει ποτέ…

Και ξάφνου, μετά τη σημερινή σούπερ νίκη-ρεκόρ επί των Νιγηριανών, όλοι ούρλιαζαν και κραύγαζαν και αποθέωναν Ρεχάγκελ και παίκτες.

Είμαστε για τα μπάζα τελικά. Χαμαιλέοντες.

Στην αμέσως επόμενη στραβή, τα μαχαίρια θα ξαναβγούν. Μην το ψάχνετε. Εδώ είμαστε. Να κράζουμε. Να αποθεώνουμε (όταν όλα πηγαίνουν καλά). Θα ΄λεγε κανείς ότι στην Ελλάδα έχουμε βαλθεί να γίνουμε παραδείγματα για όλες τις παροιμίες ή τα τσιτάτα που ‘χουν ειπωθεί στην ανθρώπινη ιστορία. Το τελευταίο;

Η νίκη έχει πολλούς πατέρες. Η ήττα, είναι ορφανή.

Υ.Γ.: Κάπου το διάβασα. Μετάδοση-φουστανέλα. Τέτοια ήταν η σημερινή, του Παύλου Παπαδημητρίου στη ΝΕΤ.. Ζήλεψε, κάπου μακριά, ο Βερνίκος, ο εθνικός μας σπορτκάστερ. Κι άλλοι έγραψαν για τη μετάδοση του Παπαδημητρίου.

Κι ο Διακογιάννης κάποτε μετέδιδε αγώνες της Εθνικής. Κι όχι με Βύντρες μέσα ή με Σεϊταρίδηδες. Με Αναστόπουλους, Δημόπουλους, Δομάζους, Κελεσίδηδες, Κωστίκους… Και δεν έκανε έτσι. Όλοι μας θέλαμε να κερδίσει η Εθνική. Αλλά αυτή δεν ήταν μετάδοση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s