Γιουρόπα Λιγκ: η σωτηρία τους!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ και Αμβούργο – Φούλαμ, απόψε. Ημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ.

Όλες οι αποψινές μονομάχοι βρίσκονται κάτω απ’ την 5η θέση, στα πρωταθλήματά τους. Απόλυτα λογικό, λοιπόν, το να ψάχνουν τη σωτηρία στην εκτός προσδοκιών σεζόν τους, μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.
Προσωπικά, δίνω προβάδισμα στη Λίβερπουλ και το Αμβούργο. Όχι μόνο λόγω δυναμικότητας, αλλά και λόγω παράδοσης. Μπορεί κανείς άραγε να περιμένει λιγότερα από δύο πρώην κατακτητές της κορυφής της Ευρώπης (μια φορά το Αμβούργο, πεντάκις η Λίβερπουλ); Η σύγχρονη Ατλέτικο δεν έχει να επιδείξει κάτι φανταστικό εκτός συνόρων, ενώ για τη Φούλαμ, που μέχρι πριν μερικά χρόνια απέκλειε το… Αιγάλεω στο Ιντερτότο (2002), η σημαντική ιστορία στην Ευρώπη γράφεται φέτος.

Εύκολα ή δύσκολα, λοιπόν, Λίβερπουλ-Αμβούργο, στον τελικό. Έτσι πιστεύω. Για απόψε, όμως, Ατλέτικο-Λίβερπουλ ισοπαλία, και Αμβούργο-Φούλαμ άσσο-ισοπαλία. Όχι ότι είμαι καλός στο στοίχημα: ο Νοστράδαμος δεν είναι το πρότυπό μου!

ΓΙΑ ΧΘΕΣ: Ατσάλινη Μπάγερν και αέρινος Ρόμπεν. Αρκετά για να σε στείλουν στον τελικό, το ατσάλι κι ο ολλανδικός αέρας. Κι αν δώσει και το τρόπαιο στους Βαυαρούς ο Ολλανδός, ίσως έχει αρχίσει να κερδίζει από τώρα τη “Χρυσή Μπάλα” που θα δοθεί το Δεκέμβριο, στον Πρώτο Παίκτη της Ευρώπης…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s