Μ’ αρέσει-Δε μ’ αρέσει (14/3/2010)

Σαν σήμερα, “γεννήθηκε” η Τσέλσι, ο Ανελκά, ο βαν ντε Χούγκεμπαντ (ή Όχενμπαντ). Αθλητική μέρα η 14η Μαρτίου!! Πάμε και στα Μ’ αρέσει, όμως.

Μ’ αρέσει

1. Η διαφήμιση της Smirnoff, με τα αντικείμενα που ξεπηδούν απ’ τη θάλασσα, μαρτυρώντας την “καθαρότητα” του ποτού. Την έβλεπα και στην Αγγλία. Μου άρεσε και τότε. Μ’ αρέσει και τώρα.Εικαστικά, έξοχη (κι ας μην πίνω Ζμιρνώφ).

2. Οι καλές επιδόσεις των αθλητών μας στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου, στη Ντόχα του Κατάρ. Έχει διαβρωθεί όλο μας το σύμπαν. Καιρός να αρπάζουμε λίγη χαρά απ’ όπου μπορούμε: τα νέα παιδιά της ομάδας μας του στίβου την προσέφεραν – με κορυφαίο τον (4ο στο επί κοντώ) Κώστα Φιλιππίδη.

3. Η βράβευση της Κικής Δημουλά, στο Στρασβούργο, για το σύνολο του συγγραφικού της έργου. Ευρωπαϊκό βραβείο Λογοτεχνίας. Όχι αστεία. Βέβαια, εδώ στην Ελλάδα προτιμήσαμε να ασχοληθούμε με το κορίτσι και το μπουκάλι, που λέει κι ο Στρέιντζερ, αλλά και με το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον, αυτό τον σπουδαίο πολιτισμικό ευρωπαϊκό θεσμό. Πουθενά δεν ακούστηκε κάτι για τη βράβευση της Δημουλά. Δεν “πουλάει”, βλέπεις.

Δε μ’ αρέσει

1. Η ήττα του ευρω-ΠΑΟ με 1-3 από τους ανύπαρκτους της Σταντάρ. Κύριε πρέσβη, όντως μας κακομάθατε… Και μας έκατσε βαρύ αυτό το τρίμπαλο μέσα στο ΟΑΚΑ.

2. Η εν γένει εμφάνιση και εικόνα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Σήψη, ραθυμία, αδιαφορία. Σφύριξα κι έληξες, Θρύλε…

3. Μια που το ‘πα, το νέο άσμα Σφύριξα κι έληξες. Κιτς, κακό, γελοίο, αχρείαστο. Όπως η πλειονότητα των ελληνικών ασμάτων που πρωτεύουν στα charts της Γερμανού, του Γεωργαντά και λοιπών…

Advertisements

One comment on “Μ’ αρέσει-Δε μ’ αρέσει (14/3/2010)

  1. πρώτη φορά συμφωνώ 3/3 δε μαρέσει σου!

    Μ’αρέσει: Τα κυριακάτικα απογεύματα με την παρέα στις Μικρές Πατρίδες στο κουκάκι… Καφές, σοκολάτα, ρακόμελο, τζαζ και πολλή πολλή κουβέντα..

    Δε μάρέσει: να έρχονται άσχετοι να μου λένε τη γνώμη τους για τη ζωή μου. “πιστεύω πρέπει να κάνεις αυτό” “δεν είναι ωραίος αυτός που σ αρέσει” “λάθος που του μίλησες έτσι” κλπ. Γιατί νομίζουν ότι με ενδιαφέρει?????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s