Σερτς έντζινς

Εγώ και ο Stranger, μοιραζόμαστε κάτι κοινό: την ΤΡΕΛΑ για το ποδόσφαιρο. Που δεν περιορίζεται απλώς στο να μαθαίνουμε τα ονόματα των παικτών, ή την ιστορία των ομάδων, ή άλλα τέτοια τετριμμένα. Η μούρλα αυτή συνεχίζεται και στα πιο σύνθετα.

Διαβάσαμε τυχαία, λοιπόν, χθες βράδυ, ότι τη μέρα των ερωτευμένων, 14 Φλεβάρη 1999, η ομάδα Σεντ Μίτσελ Γιουνάιτεντ, από τις Σεϋχέλλες, έγινε η πρώτη ομάδα από τη χώρα αυτή, που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο οποιασδήποτε διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά από κόπους και κόπους ετών. “Θύμα” της, η ομάδα Fire Brigade από τον Άγιο Μαυρίκιο, έλεγε εκείνο το μίνι ρεπορτάζ. Στο πλαίσιο του Αφρικανικού Κυπέλλου Κυπελλούχων, όλα αυτά (μιας διοργάνωσης που, σημειωτέον, δεν υπάρχει πια: καταργήθηκε το 2003).

Το είδαμε, χαρήκαμε, “είδες η Σεντ Μιτσελάρα; Πάμε μωρή ομάδα!“, είπαμε μεταξύ μας στο msn, και ψάξαμε να βρούμε όλη την ιστορία πίσω από εκείνες τις λίγες ψυχρές αράδες του μικρού ρεπορτάζ. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, ανακαλύψαμε, σε κείμενο, όλη την ιστορία των σεϋχελλιανών ομάδων στα Κύπελλα Αφρικής. Όσοι από εσάς διατηρούν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα ανέπαφα, ας συνεχίσουν το διάβασμα. Τα δικά μας είχαν ήδη καεί, τότε, φανταστείτε.

Διαβάσαμε λοιπόν το κείμενο με τα ματς των μικρών θεούληδων από τις Σεϋχέλλες στα Κύπελλα Αφρικής, και τσεκάραμε ότι όντως η Σεντ Μίτσελ Γιουνάιτεντ απέκλεισε το 1999 τους Μαυρίκιους της Fire Brigade (σημειώνουμε: 2-2 εντός, 2-2 εκτός, και στα πέναλτυ πέρασαν οι μικροί ήρωες των Σεϋχελλών, νικώντας 3-2!!!). Στον επόμενο γύρο, βέβαια, έπεσαν πάνω στο “θηρίο” των Power Dynamos από τη Ζάμπια: έχασαν 6-1 έξω, νίκησαν 2-1 μέσα, και αποκλείστηκαν…

Και κάπου εκεί, το βλέμμα μας πάγωσε! Τα υπολείμματα των ζωντανών κυττάρων του εγκεφάλου μας εξανεμίστηκαν! Με τρόμο, διαβάσαμε στο κείμενο, ότι το 1989, μια άλλη σεϋχελλιώτικη ομάδα, η Saint Louis, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Αφρικής, αυτή τη φορά, είχε επίσης προκριθεί!!! Κληρώθηκε με την COSFAP Antananarivo, από τη Μαδαγασκάρη: 0-0 στις Σεϋχέλλες, και επική νίκη 0-1 μέσα στο άντρο των αντιπάλων τους! “Χρυσός” σκόρερ, διαβάσαμε στο ρεπορτάζ, ο Vincent Doarasmy, με απ’ ευθείας φάουλ, μάλιστα!!! Στον επόμενο γύρο, η St Louis έπεσε πάνω στη… Fire Brigade!! Με δύο ήττες (1-0, 0-1), αποκλείστηκε.

Το κακό, είναι ότι σε όλα τα sites τύπου “Σαν σήμερα“, τη 14η Φλεβάρη, αναφέρεται το ρεπορτάζ που γράφει για την Σεντ Μίτσελ! Στερώντας από τους γιγάντιους της St Louis το δικαίωμα να γευτούν την ιστορική δόξα, όντες πραγματικά η πρώτη σεϋχελλιώτικη ομάδα που προκρίθηκε, στον επόμενο γύρο ενός αφρικανικού τροπαίου!!! Το ψάξαμε, και σε όλα τα sites γράφουν το ίδιο: γράφουν για τη Saint Michel!!!

Aπό εμένα και τον Stranger, λοιπόν, η αποκατάσταση της αλήθειας: οι πρώην παίκτες της Saint Louis, μπορούν πια να ξέρουν, ότι εκεί, στη μικρή γωνιά της Μεσογείου, την Ελλάδα, όλοι έμαθαν πια την αλήθεια!!!

Advertisements

2 comments on “Σερτς έντζινς

  1. Απίστευτο…Τα ελάχιστα εγκεφαλικά μου κύτταρα που έχουν μείνει ανέπαφα χαιρετίζουν αυτό το υπέρτατο post!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s