11/11/2009 – 11/12/2009

Ένας μήνας πολίτης…

Από στρατιωτάκι ακούνητο, αγέλαστο, έγινα ανθρωπάκι ακούνητο κι αγέλαστο (ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να ΄σαι για να εντυπωσιάσεις πιθανούς εργοδότες). Όχι και τόσο μεγάλη διαφορά, ε;

Πριν μπω, η dorothea μου έλεγε για ένα γνωστό της, που είχε απολυθεί εκείνο τον καιρό: αναπολούσε το στρατό! Όχι γιατί του άρεσε, αλλά γιατί ήταν πιο ωραία από τη ζωή που βρήκε έξω…

Ούτε καν θέλω να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία – να συγκρίνω δηλαδή το έξω με το “μέσα”. Στο The Shawshank Redemption (Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουωρθ, το είδαμε στην Ελλάδα-καμία σχέση οι τίτλοι, έτσι;…), άκουσα τη λέξη ιδρυματισμός: όταν μένεις καιρό σε ένα μέρος, που έχει μάλιστα συγκεκριμένες νόρμες και κανονισμούς, όπως ο στρατός, συνηθίζεις, και δε θες να φύγεις από εκεί με τίποτα… Μπρρρρ!!!

Ε, όχι και “ιδρυματισμένος”! Με τίποτα. Ομολογώ, πάντως, ότι ορισμένες καταστάσεις του στρατού μου λείπουν. Και πάλι, περισσότερο αυτή η νοσταλγία έχει να κάνει με τα άτομα που συναναστρεφόμουν, και με όσα ζήσαμε μαζί (σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον), παρά με το θεσμό τον ίδιο, του στρατού.

Όχι – καλύτερα είναι έξω, εννοείται! Γιατί, “έξω”, αν κάτι δε σ’ αρέσει, έχεις το δικαίωμα να πεις “FUCK OFF!!!” και να γυρίσεις την πλάτη και να φύγεις – να ψάξεις για κάτι καλύτερο, αλλού, με άλλους ανθρώπους… Στο στρατό δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Να πεις ένα μεγάλο “Α’ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ!“, σε όλους και σε όλα, και να σηκωθείς να φύγεις. Σε κρατάνε δέσμιο, στο ανελεύθερο αυτό περιβάλλον.

Έκλεισα ένα μήνα, λοιπόν, έχοντας συμπληρώσει την ηλίθια αυτή υποχρέωσή μου. Και χαίρομαι. Αυτό είναι όλο, τίποτα το τρομερό… 305 ΛΕΛΕ, ένα μήνα μετά.

One comment on “11/11/2009 – 11/12/2009

  1. Pingback: Ένας χρόνος… ΛΕΛΕ!!! « To blog ενος Γιωργου…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s