Εν αρχή ην ο Φοέ

Τον Ιούνιο του 2003, ήταν ο Καμερουνέζος Μαρκ Βιβιάν-Φοέ. Λίγους μήνες αργότερα, τον ακολούθησε ο Ούγγρος Μίκλος Φέχερ. Το κακό τρίτωσε με τον Βραζιλιάνο Σερζίνιο, της Σάο Καετάνο.

Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί; Πέθαναν παίζοντας μπάλα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπροστά στα μάτια χιλιάδων εμβρόντητων (τηλε)θεατών. Κι ενώ πριν έδειχναν λιοντάρια φυσικής κατάστασης!!! Κι ενώ πριν κανείς δεν περίμενε τέτοιο τέλος γι’ αυτούς.

Η ίδια μοίρα βρήκε και άλλους μετά το Σερζίνιο (Οκτώβριος 2004): από τους άσημους Νίλτον Περρέιρα Μέντες (έπαιζε στο Καζακστάν) και Μοχάμεντ Αμπντέλουαχάμπ (της αιγυπτιακής Αλ-Αχλύ), ως τους γνωστότερους Φιλ Ο’ Ντόνελ (της Μάδεργουελ, Σκοτία) και Αντόνιο Πουέρτα (της Σεβίλλης, δις Κυπελλούχος ΟΥΕΦΑ). Στους περισσότερους, η αιτία ήταν η ίδια: ανεπάρκεια της καρδιάς. Σε τι να οφειλόταν; Στα αναβολικά; Στις ιατρικές παροχές (πώς να βγάλεις τόσο κοπιαστικές σεζόν δίχως “βοηθήματα;”..); Στην κακή διάγνωση των γιατρών; Πολλοί λένε, το πρώτο. Η ντόπα δίνει, αλλά και παίρνει…

Σ’ όλους αυτούς προστέθηκε, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Αντόνιο ντε Νίγκρις. Ο Μεξικανός άσσος της Λάρισας έπαθε καρδιακή προσβολή, στα 31 του – όχι στο γήπεδο, πάντως, αλλά στο σπίτι του. Οι γιατροί στην Τουρκία (όπου έπαιζε προτού έλθει εδώ) αποκάλυψαν ότι γνώριζε το πρόβλημά του, αλλά συνέχιζε. Η περίπτωσή του ίσως διαφέρει από των υπολοίπων – δεν είναι εμφανή σημάδια ντόπας ή κάποιου άλλου τέτοιου αιτιολογικού. Μάλλον είχε χρόνιο πρόβλημα, αλλά το αγνοούσε για να συνεχίσει να παίζει.

1075396_b

Αντόνιο ντε Νίγκρις

Ήταν 16 φορές διεθνής με το Μεξικό. Καλός παίκτης. Γκολτζής με ικανότητες. Κρίμα – για το Μεξικό, τη Λάρισα, το ποδόσφαιρο…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s