Άμπαλοι

Διαβάζω στην σημερινή Goal όσα δήλωσαν οι προπονητές των Λυών (Κλωντ Πιέλ) και Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν), μετά το (τουλάχιστον) ανεπανάληπτο 5-5 στην έδρα της πρώτης, για τη 13η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος:

Κλωντ Πιέλ:Είμαι προπονητής και όχι φίλος του ποδοσφαίρου“.

Ντιντιέ Ντεσάν:Άρεσε στον κόσμο, αλλά ως προπονητής καταλαβαίνετε πώς νιώθω“.

Στο παγκοσμιοποιημένο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου όλοι κοιτούν τη μπίζνα και το χρήμα, τους τίτλους και τα πριμ (και είσαι άχρηστος, αν δεν αποδίδεις και δε φέρνεις λεφτά), 22 παίκτες τα αψήφησαν όλα και σημείωσαν 10 γκολ σε 90 λεπτά – τα μισά από αυτά, στο τελευταίο τέταρτο!

lyon_marseille_081109_m

Lyon - OM 5-5

Και βγαίνουν οι προπονητές τους και απαξιώνουν αυτή τη ματσάρα, διότι δεν τους άρεσε το “Χ” το τελικό. Τι να πεις… Σ’ αυτή την εποχή ζούμε. Κάποτε, μετά από τέτοια παιχνίδια, θα δημιουργούνταν θρύλοι. Τώρα, ακούμε γκρίνιες.

Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο το πραγματικό, εκείνο που έχει ακόμα την παλιά εκείνη αύρα του ρομαντισμού και του αυθεντικού ταλέντου, το βλέπουμε από κάτι πιτσιρικάκια που μάθανε τη μπάλα στο τσιμέντο των δρόμων και τη λάσπη των φτωχικών τους συνοικιών: Μέσσι, Ρομπίνιο, Μαραντόνα, Πελέ, κ.ά. Γιατί αυτοί μάθανε μπάλα, ενώ οι Πιέλ και οι Ντεσάν βλέπουν μόνο ποδόσφαιρο. Μένει να δούμε εμείς τι προτιμάμε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s