Τσάμπιονς Day

ΜΠΑΛΟΜΕΡΑ!!!

Ολυμπιακάρα

Άλλη μια μέρα Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σταντάρ Λιέγης είναι το εμπόδιο του Ολυμπιακού για την πρόκριση. Οι Ολλανδοί λένε, πικάροντας τους γείτονές τους, ότι δεν υπάρχει πουθενά στην ιστορία κανένας διάσημος Βέλγος. Αν απόψε όμως ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει τη Σταντάρ στο Καραϊσκάκη, εδώ στην Ελλάδα θα μάθουμε καλά κάποιους έστω Βέλγους! (σ.σ. Μακάρι βέβαια την ίδια ώρα οι χρεωκοπημένοι Ολλανδοί της Άλκμααρ να χάσουν από την Άρσεναλ – βολεύει το Θρύλο…).

Αν ο Ολυμπιακός απόψε νικήσει, βάζει γερά θεμέλια πρόκρισης στους «16». Μακάρι… Έστω και χωρίς φορ (Ντιόγκο out, Μήτρογλου in).

(Χακί παρεμβολή)

21 και σήμερα, λέει το «ημερόμετρό» μου. Είναι, λένε, οι πιο απάλευτες μέρες του στρατού, γιατί δεν περνούν εύκολα. Το περίεργο μ’ αυτές, όμως, είναι που ακούς από μακριά κάτι περίεργα κελαϊδίσματα, που τα περίμενες πολύ καιρό – κάποιοι τα ΄χαν ακούσει πριν από σένα, αλλά έφυγαν μακριά κι έτσι δεν σου ‘παν (και άρα δεν ήξερες) πώς μοιάζει ο ήχος τους· όλες τις φορές που κοιτούσες τα βουνά που αγκάλιαζαν το στρατόπεδο ή το γαλανό ουρανό, περίμενες το άκουσμα αυτών των κελαϊδισμάτων, αλλά τώρα πια είναι που αρχίζεις να τ’ ακούς καθαρά.

Είναι που λαλούν τα λελεδόνια

Εθνική Ελλάδος

Από Ιρλανδούς, Ουκρανούς, Βόσνιους και Σλοβένους, σίγουρα δεν προτιμούσα τους Ουκρανούς. Μιλώντας με ποδοσφαιρική λογική, πάντα.

Αλλά και προληπτικός να ‘μουν, πάλι δε θα τους ήθελα: ο μόνος αγώνας της Εθνικής Ελλάδος που ΄χω δει στο γήπεδο, ήταν το Ελλάδα-Ουκρανία 0-1 το 2005, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006!!!

Ούτε Ιρλανδούς ήθελα – παραδοσιακά σκληροτράχηλοι και δυσκολοκατάβλητοι. Κάτι πιο βαλκανικό μας ταίριαζε καλύτερα – Σλοβένοι και Βόσνιοι κάνουν ήδη υπέρβαση και μόνο που βρίσκονται στα μπαράζ (αν σκεφτεί κανείς τι ομαδάρες είχαν στους ομίλους τους και τις απέκλεισαν). Όσο για τους Ουκρανούς, έχουν ισχυρό κέντρο, με παίκτες που πραγματικά θαυμάζω, όπως ο αεικίνητος Τίμοστσουκ. Θα περάσει όμως η Ελλάδα, πιστεύω. Αρκεί να έχει στοιχειωδώς σοβαρές γραμμές και ξύπνιο προπονητή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s