Πάει ο βασιλιάς…

Μακάβριος για το μάταιο και απατηλό stardome aποδείχθηκε ο Ιούνιος: Ντέηβιντ Κάρανταϊν, Φάρα Φώσετ και Μάικλ Τζάκσον (δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός) απεβίωσαν κατά τη διάρκειά του. Σίγουρα, “μεγέθη” όλοι τους, με πιο λαμπερό ίσως εκείνο του άλλοτε smooth criminal Μάικλ, που πέθανε προχθές.

Μάικλ Τζάκσον δεν άκουγα ποτέ. Δεν ξέρω παρά ελάχιστα τραγούδια του, και τα περισσότερα από αυτά (τα ελάχιστα!) απλώς τα ξέρω σαν tunes, μελωδίες δηλαδή, και δε γνώριζα ότι ήταν δικά του! Όπως το Smooth Criminal, π.χ.! Ας είναι καλά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που γέμισαν τις χθεσινές τους playlists με τραγούδια του “Βασιλιά της Ποπ”, και άκουσα και κατάλαβα και έμαθα.

Φωτογραφικό, κινηματογραφικό, ηχητικό και διαφόρων άλλων τύπων υλικό παρουσιάστηκε από τα Μέσα για το θάνατο του Τζάκσον (αλλά και της Φώσετ και του Κάρανταϊν, νωρίτερα). Δε στενοχωρήθηκα που πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον: ιδίως τη στιγμή που πεθαίνουν τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας που απόλαυσαν ψίχουλα απ΄ τη ζωή μπροστά σ΄ όσα κατάφερε κι είχε αυτός. Άλλωστε, γνωστή είναι η κοινή μας μοίρα: χώμα είσαι, και στο χώμα θα καταλήξεις (χους ει και εις χουν απελεύσει).

Στενοχωρήθηκα που τον θυμούνται, εκτός από τις αστραψιές των χορευτικών και μουσικών ικανοτήτων του, και για ένα σωρό άλλα σκάνδαλα. Επίσης, στενοχωριέμαι που έδωσε τόσο πολύ τη ζωή του στα σαρκοβόρα ΜΜΕ, και ξεφτιλίστηκε πολλές φορές. Ποιος ξέρει ποιοι και πόσοι έπαιξαν τα δικά τους παιχνίδια στην πλάτη του, προσπαθώντας να βγάλουν λεφτά από το ταλέντο του… Κι ήταν θαυμάσιος χορευτής, απ΄ όσο γνωρίζω. Τεράστιο ταλέντο! Και δημοφιλής: ούτε κι εκείνος ήξερε πόσα ρεκόρ έσπασε με τις πωλήσεις του κάθε άλμπουμ του!!!

Όπως και να ΄χει, αυτή είναι η αλήθεια που ξεχνάμε όλοι εμείς, όταν ένας “σταρ” πεθαίνει: για να μην πω ότι το ξεχνάνε και οι ίδιοι οι “σταρς” – ο βαρκάρης, ο ferryman, δεν κάνει διακρίσεις. Όση δόξα και να απέκτησες, όση φήμη, όση δύναμη, και βέβαια όσα λεφτά και να ΄χεις, στο τέλος μόνο ένα νόμισμα θα σου είναι αρκετό: εκείνο που θα του δώσεις, για να σε περάσει στην απέναντι όχθη, όπως πίστευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

One comment on “Πάει ο βασιλιάς…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s