Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει (από 24/5/2009 έως 24/6/2009)

Χρωστάω ένα καλό, “γεμάτο” Μ΄ αρέσει-Δε μ΄ αρέσει σε αυτό το blog (που τόσο έχω παραμελήσει τις τελευταίες βδομάδες – κάτι η εμπλοκή, κάτι η βαρεμάρα, κάτι η απίστευτη εκείνη αίσθηση του βουλιάγματος όταν είσαι στο στρατό, δίχως όρεξη για τίποτα παρά μόνο για τα εύκολα και τα γρήγορα, με κράτησαν μακριά από το γράψιμο).

Να λοιπόν ένα Μ΄ αρέσει-Δε μ΄ αρέσει πολύ έξω από το φυσικό του χώρο, εκείνον της Κυριακής. Τα χρωστούμενα, όμως, πρέπει να εξοφλούνται!!

Μ΄ αρέσει

1. Το υπέροχο σκηνικό στο στρατόπεδο: φύση παντού! Ποτάμι δίπλα, δέντρα και βουνό από εμπρός, καθαρός αέρας, καθαρή ατμόσφαιρα, χωμένο μέσα στο βουνό, το μικρό στρατόπεδό μας είναι ειδυλλιακά τοποθετημένο!

2. Η μετεγγραφή του Όλοφ Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό. Θέλουμε το Σουηδό μας!

3. Που η στρατιωτική θητεία θα μειωθεί. Έστω κι αν δε μας πιάσει εμάς.. Και μόνο που ανακουφίζονται τόσοι και τόσοι στρατιώτες, με κάνει να νιώθω ωραία! Και, στο βάθος βάθος, όσο ο νόμος δεν επικυρώνεται και δεν ψηφίζεται, πάντα μένουμε με την ελπίδα κι εμείς…

4. Η νέα μονάδα μου, και από άποψη καλοπέρασης. Καμία σχέση με τους “τέντες” της Αλεξανδρούπολης, που σε τιμωρούσαν αν υπήρχε μισός κόκκος σκόνης στα άρβυλά σου! Εδώ, χαλλλλαρά, φιλαράκι!!!

5. Το ταξίδι μου στη Νάξο για τις Ευρωεκλογές.

6. Η ήττα της πάντοτε αντιπαθέστατης εθνικής Ιταλίας, με τους υπερκορεσμένους και βαριεστημένους παίκτες, από τους φρέσκους και καλοστημένους Αιγύπτιους, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1-0).

7. Τα όνειρα και οι προσδοκίες που αναλύω με το νου μου και σκέπτομαι, κατά τη διάρκεια κάθε μου σκοπιάς.

8. Να ακούω μουσική από το mp3 μου, κοιτάζοντας την απέραντη κοιλάδα που εκτείνεται μπροστά από το στρατόπεδό μας.. Ιδίως, κατά τις 8, την ώρα που ο ήλιος δύει σταδιακά και η κάψα φεύγει. Η ώρα που ο ήλιος σου επιτρέπει πια να βγεις χωρίς προφυλάξεις.

9. Η εξαιρετική παρέα που έχω στη νέα μονάδα. Αν δεν υπήρχαν κι αυτοί… Το παν στο στρατό, πραγματικά! Η παρέα…

10. Η Μπαρτσελόνα. Και ο τρόπος με τον οποίο παγίδευσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του “Ολίμπικο” για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δε μ’ αρέσει

1. Η ειρωνεία των περισσότερων αξιωματικών της νέας μονάδας προς εμάς.

2. Η βρόμα του στρατοπέδου. Υψίστου βαθμού! Να κάτι για το οποίο νοσταλγώ την προηγούμενη μονάδα.

3. Τα κουνούπια και οι επιδρομές τους!!! Για να μη μιλήσω για τους κοριούς.. Είναι τόσοι πολλοί και τόσο μας… αγαπούν, που, όταν θ΄ απολυθούμε, θα συγκροτήσουν τιμητικό άγημα και θα μας αποχαιρετήσουν με κατά ριπάς στον αέρα και λευκά μαντήλια. Τόσο πολύ θα τους λείψουμε!!!

4. Η ανεξήγητη συμπεριφορά των στρατιωτών και συναδέλφων μας της 304. Ναι, έφαγαν τρελή εμπλοκή. Δεν είμαστε όμως εχθροί τους, εμείς της 305 – κι εμείς το ίδιο είμαστε. Ούτε ανώτεροι, ούτε κατώτεροί τους. Κι κάτι ακόμα σ΄ αυτό, μιας και το ανέφερα: είναι πραγματικά ΓΕΛΟΙΟΙ όλοι εκείνοι της 304 (στο νέο τάγμα) που μας μιλάνε και μας συμπεριφέρονται ως… ανώτεροί μας (λόγω παλαιότητας)! Δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το ύφος ταξίαρχου (τουλάχιστον..) που έχουν, για 3 μήνες μόνο διαφορά… Έλεος με τους πουθενιάδηδες στην πολιτική ζωή τους, που βγάζουν όλα τα κόμπλεξ τους στο στρατό (για 3 μήνες διαφορά)…

5. Η εμπλοκή. Ευτυχώς που η μονάδα και η υπηρεσία είναι χαλαρές, αλλιώς δε θα την παλεύαμε..

6. Το καλοκαιρινό μπαράκι δίπλα ακριβώς απ΄ το στρατόπεδό μας. Εκτός του ότι βάζει όλη μέρα, κάθε μέρα, τα ίδια 20-30 τραγούδια, τα βάζει και δυνατά. Για ανθρώπους που κοιμούνται, κατά μέσο όρο, 4-5 ώρες τη μέρα, είναι τραγικό να τους έχεις και το νταπαντούπα κι από πάνω…

7. Αρκετά με το στρατό. Πάμε σε άλλου τύπου Δε μ΄ αρέσει: Δε μ΄ αρέσει, λοιπόν, η μεταγραφή του Κακά στη Ρεάλ. Άλλος ένας παίχτης-ηγέτης και σύμβολο μιας ομάδας που πάει σε μια άλλη, για χάρη των ευρώ. Ίσως γίνει κι εκεί ηγέτης (κάτι που η Ρεάλ χρειάζεται), αλλά οι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να αναστενάξουν με λύπη..

8. Η τρομολαγνεία με αφορμή την έξαρση της γρίπης των χοίρων.

9. Η νέα οργάνωση που θα αλλάξει αυτόν τον τόπο δολοφονώντας ανθρώπους, η “Σέχτα των Επαναστατών”. Κι εμένα μου τη σπάνε οι πολιτικοί. Αν μου τη σπάει κάτι, όμως, το αλλάζω, δε… σπάω το ίδιο το πράγμα!

10. Το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου. Όχι μόνο διότι δουλεύουν εκεί μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου και έχασαν τη δουλειά τους – κυρίως για το ότι τόσοι άνθρωποι πληρώνουν τη μεγαλομανία του ενός (ή της μιάς, αν θέλετε), που ήθελε να παίξει, σα μεγάλο παιδί με πολλά “μωβ”, με μια εφημερίδα και τελικά δεν του/της βγήκε!!!

One comment on “Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει (από 24/5/2009 έως 24/6/2009)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s