Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο!!!

Cut! Σκηνή 1: καλοκαίρι του 2004. Στα πλαίσια του 1ου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, η σκοπιανή Πόμπεντα αντιμετωπίζει την αρμενική Πιούνικ. Τελικό σκορ, 1-3, και σε συνδυασμό με το 1-1 της ρεβάνς, οι Αρμένιοι προκρίνονται στο 2ο γύρο.

Cut! Σκηνή 2: άνοιξη του 2008. Το στάδιο “Πετρόφσκι”, έδρα της ρωσικής Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, “φλέγεται”: ημιτελικά κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Ζενίτ-Μπάγερν 4-0, και οι Ρώσοι στον τελικό (κάμποσες μέρες πριν τελικά κατακτήσουν το τρόπαιο).

Cut! Σκηνή 3: Η ΟΥΕΦΑ, κατόπιν λεπτομερούς εξέτασης αποδεικτικών στοιχείων, καταθέσεων μαρτύρων, εκθέσεις ειδικών πάνω σε θέματα στοιχηματισμού, κλπ, αποκλείει για οκτώ (8) χρόνια την σκοπιανή Πόμπεντα Πρίλεπ από οποιαδήποτε διοργάνωσή της. Αιτία, το αποδεδειγμένο πια στήσιμο των αγώνων εκείνων με τους Αρμένιους της Πιούνικ. Σα να μην έφθανε αυτό, ο πρόεδρος των Σκοπιανών, Αλεξάνταρ Ζάμπρτσανετς, όπως και ο (τότε) αρχηγός τους (και νυν προπονητής)

Ο Νικόλτσε Ζντραβέσκι

Ο Νικόλτσε Ζντραβέσκι

Νικόλτσε Ζντραβέσκι τιμωρήθηκαν με δια βίου αποκλεισμό από οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο.

Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο, για άλλη μια φορά. Τη στιγμή που επίσης υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία (απ΄όσο διάβασα και μου είπαν, τουλάχιστον) και για το παιχνίδι Ζενίτ-Μπάγερν (με τους Βαυαρούς να αφήνουν τους Ρώσους να τους ξεφτιλίσουν με αντάλλαγμα παχυλότατο..), κανείς δεν τιμωρήθηκε, κανείς δεν αποκλείστηκε, κανείς δεν ταπεινώθηκε. Και πόσοι άλλοι ακόμα είναι που τα κάνουν, από τους “μεγάλους”… Και τίποτα δε γίνεται!

Το σήμα της Πόμπεντα

Το σήμα της Πόμπεντα

Και βρήκαν την καημένη την Πόμπεντα, και την κατακεφάλιασαν. Όχι ότι δεν έκαναν τη λαμογιά τους κι αυτοί – προς Θεού! Και, για να ΄ρθουμε και στα δικά μας, είχαν ακουστεί πολλά και για το ματς της ίδιας σεζόν, αλλά για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μεταξύ Πανιωνίου-Δυναμό Τιφλίδας (5-2).Τότε, ο συνδυασμός “διπλό ημίχρονο-άσο τελικό” έδινε πλούσια κέρδη. 0-1 έληξε το ημίχρονο, 5-2 το παιχνίδι: ακριβώς ο συνδυασμός!!! Σύμπτωση; Όχι, είπε η ΟΥΕΦΑ!

Ο Μάριο Μπρέσκα πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του Πανιωνίου στο 5-2 κόντρα στη Δυναμό Τιφλίδας

Ο Μάριο Μπρέσκα πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του Πανιωνίου στο 5-2 κόντρα στη Δυναμό Τιφλίδας

Γι’ αυτό κι είχε έρθει και προς τα μέρη μας, και ψαχούλευε να βρει ενόχους. Εν τέλει, όπως ανακοινώθηκε, δε βρέθηκε τίποτα.

Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο. Αν είναι όμως να τιμωρείται κάποιος, ας τιμωρούνται όλοι. Όχι μόνο οι Πόμπεντες να τιμωρούνται, και οι “μεγάλοι”, με την ακόρεστη δίψα για χρήμα, δύναμη, και το απύθμενο θράσος που τους χαρίζουν οι ωκεανοί πλούτου τους, να μένουν πάντα στο απυρόβλητο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s