Ψέμα στο ψέμα

Πρωταπριλιά σήμερα. Κι αν κάποτε λέγαμε στο συμμαθητή μας στο Δημοτικό “Ωχ, λύθηκαν τα κορδόνια σου“, κι αν έσκυβε να δει, λυνόμασταν στα γέλια μια τέτοια μέρα, μεγαλώνοντας καταλάβαμε ότι τα ψέματα τελικά είναι οι αλήθειες, ιδίως αν καταφέρεις να τα πασάρεις καλά.

Πιο εύκολα πιστεύει ο κόσμος ένα μεγάλο ψέμα, παρά μια μικρή αλήθεια – μη με ρωτήσετε ποιος το είπε, ως συνήθως έχω ξεχάσει.

Σήμερα είναι η επίσημη μέρα απενοχοποίησης του ψέματος. Πείτε όσα θέλετε, δεν πειράζει: Πρωταπριλιά!!!, θα αναφωνήσουμε στο τέλος, και θα γελάσουμε όλοι (ιδίως αν είναι και πετυχημένο το ψέμα!).
Αλλού, στον κόσμο, θα αναφωνήσουν Sizdah Bedar!!! (στο Ιράν), Prima Αprilis!!! (“στην Πολωνία, April Fool’s Day!!!, στην Αγγλία, και πόσα άλλα ακόμα ανά τον κόσμο (όπου η παράδοση να τιμούν τη μέρα των ψεμάτων είναι διαδεδομένη).

Και το καλύτερο με τούτη τη μέρα, πιστεύω: ξέρεις ότι λες ψέματα επίτηδες! Και χαίρεσαι μ΄ αυτό! Δεν είναι όπως συνήθως, που λέμε το ψέμα μας επίτηδες για να κοροϊδέψουμε τον άλλον!!! Τώρα, είναι εντελώς για πλάκα, ένα αστείο που σε λίγο θα ξεθυμάνει.

Να μια λίστα με ψέματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν αυτή τη μέρα (είτε από εμάς, είτε από τους μεγάλους, επίσημους ψεύτες μας: τα Μ.Μ.Ε.!):

  • Ο πατήρ Εφραίμ οδηγήθηκε σήμερα στη φυλακή, αφού κρίθηκε ένοχος για όλα τις κατηγορίες που του έχουν ως τώρα προσάψει.
  • Ο Παλαιοκώστας επιχείρησε νέα απόδραση, αλλά απέτυχε!
  • Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στα χαρτιά, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον δικαίωσε: δεν είναι δυνατόν να μείνει κοτζάμ “σύλλογος μεγάλος/δεν υπάρχει άλλος” 13 χρόνια με 2 τίτλους μόνο!
  • Ο Τζορτζ Μπους ζήτησε συγγνώμη για τον πόλεμο στο Ιράκ. “Ποιο είναι το σωστό τελικά, ρε παιδιά; Ιράν ή Ιράκ;“, δηλώνει ο μεγάλος ηγέτης.
  • Ο Δούρος δήλωσε δημοσίως ότι κλαίει κάθε βράδυ, επειδή δε βγήκε τότε στο τηλέφωνο να μιλήσει με τον κ. Αλέφαντο.
  • Υποψηφιότητα για βουλευτίς έβαλε η Πετρούλα Κωστίδου. “Θα κάνω τη Βουλή… καλοκαιρινή“, ανέφερε σχετικά η καλλίπυγος παρουσιάστρια.
  • Ο Κώστας Βερνίκος παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου αθλητικού σπορκάστερ για το 2009 από το περιοδικό Sport Billy.
  • Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε νέες αυξήσεις στις συντάξεις, τους μισθούς, με απώτερο στόχο την μετατροπή της οικονομίας της χώρας σε ένα απέραντο παροχολόγιο (σ.σ. απλοϊκό).

Καλή Πρωταπριλιά!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s