Μ’ αρέσει – Δε μ’ αρέσει (22/3/2009)

Από το Φλεβάρη, ο καιρός εδώ στην Αλεξανδρούπολη δε λέει να φτιάξει. Λίγες είναι οι μέρες όπου η θερμοκρασία ήταν καλή και ο καιρός γλυκός.. Βροχές, κρύο, αέρας, συνθέτουν μια εικόνα μουντή, τι κι αν πλησιάζει ο καιρός που η παραμονή μας στη μονάδα τερματίζεται, και θα τραβήξουμε γι’ άλλες πολιτείες (συνεχίζοντας ό,τι έχω ονομάσει στο παρελθόν στρατιωτικό τουρισμό).

Το Μ’αρέσει-Δε μ’αρέσει της εβδομάδας που πέρασε, είναι πάλι εδώ!!!

Μ’ αρέσει

1.Που σιγά σιγά χαλαρώνουν τα πράγματα στο στρατόπεδο – οι δύσκολες μέρες πέρασαν πια…

2. Η εκπληκτική κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ – εγγύηση για θέαμα κορυφής! Τσέλσι με Λίβερπουλ, Μπάγερν με Μπάρτσα, ακόμα και το Βιγιαρεάλ-Άρσεναλ είναι εξαιρετικό ζευγάρι… Μήπως ο Φέργκι θα το ξανασηκώσει φέτος με τη Γιουνάιτεντ (τη Μπάρτσα, πάντως, μόνο στον τελικό θα τη βρει…);

3. Που ήλθαν οι νέοι στρατιώτες στη μονάδα! Και, όπως είπα στους “παλιούς” (πλέον) φίλους μου, δεν ήρθαν οι καινούργιοι, εμείς είναι που φεύγουμε σιγά σιγά…

Δε μ’ αρέσει

1. Ο συνεχώς κακός καιρός της Αλεξανδρούπολης, των τελευταίων εβδομάδων.

2. Που συνεχίζονται ακόμα οι επιθέσεις στην Αθήνα. Και δε θα σταματήσουν σύντομα.. Οι όμορφες πόλεις όμορφα καίγονται; Ή μήπως από το μπαρούτι θα ξεπηδήσει κάτι πιο ωραίο;

3. Η ιδέα δημιουργίας μιας “Υπερλίγκας” ποδοσφαίρου, έτσι όπως την περιέγραψαν τα Μέσα και την πάσαραν (δήθεν) οι εύρωστοι σύλλογοι της Ευρώπης στον Πλατινί. Τρεις “κατηγορίες”, με υποβιβασμό-προβιβασμό κανονικά, με 20-22 ομάδες η κάθε “εθνική”, και βέβαια πολλαπλά οικονομικά και όχι αγωνιστικά οφέλη (αφού και τα εγχώρια πρωταθλήματα θα συνεχίζονται και οι υποχρεώσεις με τις εθνικές). Προτάσεις είναι καλό να έρχονται, αλλά για τη βελτίωση του αθλήματος, όχι για την μεγέθυνση των κερδών των αχόρταγων της μπάλας!!!

2 comments on “Μ’ αρέσει – Δε μ’ αρέσει (22/3/2009)

  1. Έλα, έλα! Μετά την κακοκαιρία έχει πάντα ήλιο..!

    Μ’αρέσει: Να διαβάζω για το Νησί του Πάσχα, και τα γιγάντια, μυστηριώδη αγάλματα, τα Μοάι! Να βλέπω εκπομπές για το Μεξικό και το Πακιστάν! Γενικώς, να ταξιδεύω με το μυαλό σε μέρη που δύσκολα θα πάω ποτέ….

    Δεν μ’αρέσει: Που ένα απαράδεκτο στρατοκρατικό κατάλοιπο όπως η παρέλαση, όχι μόνο ζει και βασιλεύει αλλά έχει και προοδευτικούς υποστηρικτές!

  2. Έλα ρε, έχει πλάκα η παρέλαση!!! Κι εμένα δε μ΄άρεσε, αλλά όταν έκανα είχε πλάκα…
    Θα ξέρεις, επίσης, ότι το νησί του Πάσχα έχει, εκτός από αγάλματα και μυστήρια, και τη δική του… εθνική ομάδα ποδοσφαίρου (Easter Island National Team, ψάξε στη Wikipedia)!
    Φαντάζομαι, στο τοπικό ντέρμπυ με τα νησιά Γουώλις και Φουττούννα, η μαγεία των αγαλμάτων θα βοηθούσε τους παικταράδες του Νησιού!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s