Είμαι ο Γιώργος και μόλις άρχισα!!!

Και, που λέτε, πέσανε όλοι να με φάνε, όταν δημοσίως δήλωσα ότι μ΄ αρέσει το δελτίο καιρού του Star Channel με την Πετρούλα Κωστίδου! Είναι δυνατόν να μην αρέσει σε κανένα αυτό το άρτια δομημένο δελτίο; Αυτό το πρωτοποριακό layout; Αυτό το έξοχο σκηνοθετικό εύρημα του να βάλεις ένα εκπάγλου καλλονής γκομενάκι ημίγυμνο να σου μιλάει για μποφόρ και θερμοκρασίες (και να είσαι ικανός να ξεχάσεις και τι καιρό έχει την άλλη μέρα, αφού η ματιά και ο νους σου ήταν καρφωμένα στον… χάρτη);

Πέρα από την πλάκα, έκατσα την προηγούμενη βδομάδα να δω το περίφημο αυτό δελτίο καιρού με την Πετρούλα Κωστίδου – για το οποίο είχα ενημερωθεί από ένα γκρουπάκι του Facebook, συν τοις άλλοις.

Δε χρειάζεται να καταλάβεις και πολλά. Το εν λόγω δελτίο ειδήσεων (γενικά) προσελκύει ηλικίες διψήφιου μεν χαμηλού δε αριθμού (15-20 περίπου). Και βέβαια άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν δεν παρακολουθούν τις γελοίες (κατ΄ εμέ) “ειδήσεις” που προβάλλει το εν λόγω δελτίο. Προφανώς, λοιπόν, για να φύγει με μια δυνατή “ουρά” αυτό το δελτίο, και να προσεγγίσει θεατές για τη συνέχεια του προγράμματος (σ.σ. πολλά κανάλια ποντάρουν σ΄ αυτή τη συνήθεια του τηλεθεατή: να παραμένει στο κανάλι που πήγε για να παρακολουθήσει κάτι ενδιαφέρον), επινόησε αυτό που όλοι στην Ελλάδα λατρεύουμε: αίμα, σπέρμα, και πικάντικη φάση.

Και τα έριξε στο κατά ομολογία πιο βαρετό μέρος ενός δελτίου. Τον καιρό. Πραγματικά, πρωτότυπη ιδέα (δεν αστειεύομαι)! Στην πλειονότητά τους, τα δελτία καιρού παρουσιάζονται από γυναίκες, μερικά και από άντρες (όπως του ΑΝΤ1, χρόνια τώρα). Το προφίλ του δελτίου καιρού έμενε πάντα στην στεγνή παράθεση των δεδομένων του καιρού – με βαρετό και πανομοιότυπο τρόπο. Ακόμα και αν σταδιακά ορισμένες παρουσιάστριες ανέβασαν λίγο το φουστανάκι και κατέβασαν το μπουστάκι, τόσο “σκανδαλώδεις” δε μπορούσες να τις πεις.

Κι έρχεται η Πετρούλα. Που “τελειώνει” μετά τη λήξη κάθε δελτίου καιρού που παρουσιάζει. Θέλει πολύ ο Έλληνας για να κολλήσει; Σε συνδυασμό και με την “εκρηκτική” της εμφάνιση (λέξη-κλισέ, αλλά ταιριαστή), δε θέλει και πολύ για να βλέπεις κάθε φορά δελτίο Star. Και, τι ειρωνεία, το βαρετότερο κομμάτι κάθε δελτίου!!!

Και, βέβαια, δεν είναι ούτε φιλοσοφία ούτε άλγεβρα το να καταλάβει κανείς ότι όταν ένα κανάλι βάζει τόσες διαφημίσεις πριν το δελτίο καιρού (σε σημείο να διαρκούν αυτές περισσότερο απ΄ το ίδιο το δελτίο!), για να εντείνει την προσμονή και να σε “καρφώσει” στην οθόνη για να μη χάσεις λεπτό, τότε είναι φανερό ότι και διαφημιστές και τηλεθεατές (και φράγκα) θέλει να εξασφαλίσει με αυτή τη μέθοδο…

‘ντάξει, ακόμα Ρωσία δε γίναμε. Εκεί παρουσιάζουν σε κάποια κανάλια όλο το δελτίο τέλειες γκόμενες, που σιγά σιγά τα βγάζουν όλα και μένουν και τελείως τσιτσίδια, ενώ οι ειδήσεις εναλλάσσονται. Και δε νομίζω να φτάσουμε και μέχρι εκεί – μέχρι Πετρούλα, μας παίρνει. Ομολογουμένως, όμως, είναι μια πρωτότυπη ιδέα. Και, για πλακίτσα και χαβαλέ, εν τέλει, καλή είναι. Στο κάτω κάτω, όλο το σαχλοδελτίο αυτού του καναλιού είναι για τα μπάζα, μια παραπάνω πινελιά βλακείας μας πείραξε; Το τηλεκοντρόλ στα χέρια μας είναι, ας αλλάξουμε κανάλι!

ΖΗΤΩ Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ (ΖΗ-ΤΩ, κοφτά)!!!

Υ.Γ.: Πάρτε τα ΑΕΚ-τζήδες!!!

Advertisements

4 comments on “Είμαι ο Γιώργος και μόλις άρχισα!!!

  1. Μια χαρά είναι το δελτίο και ας το κράζουν μερικοί… Λες και δεν ξέρουμε οτι ΚΑΙ αυτοί το παρακολουθούν!
    Ο αναμάρτητος πρώτος την πετρούλα βελέττω.. 😛

  2. Ευστοχότατο λογοπαίγνιο, φίλε Χρήστο!!!
    Είμαστε καλοί όταν κράζουμε, αλλά δε νομίζω ότι “χαλάει” τον οποιονδήποτε να βλέπει την Πετρούλα!
    Κι απ΄ ότι είδα πρόσφατα, βγήκε και η μαμά της στις κάμερες, δίπλα στο άξιο τέκνο της. Ε, ρε, τι άλλα έχουμε να δούμε!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s