Οι γλάροι

Κάθε μέρα πετούν πάνω απ΄ το στρατόπεδο γλάροι. Δεκάδες γλάροι. Διόλου παράξενο, μιας και η Αλεξανδρούπολη λιμάνι είναι – η ευτυχία του γλάρου: ένα στρατόπεδο γεμάτο κάδους με σκουπίδια! Που να βουτάει και να ψάχνει στη μολυσμένη θάλασσα; Μολυσμένο κι εκεί, μολυσμένο κι εδώ.. Δεν τους χάλασε!!!

Τα δεκάδες λοιπόν αυτά γλαρόνια κάθε μέρα κοιτάνε από ψηλά εμάς, τους ταλαίπωρους φαντάρους, σίγουρα με κάποια ευγνωμοσύνη – τόσα σκουπίδια τους αφήνουμε, άλλωστε… Και κρώζουν, συνέχεια, λοιπόν! Όλη την ώρα οι κραυγές τους αντηχούν στο στρατόπεδο. Πότε διακεκομμένες, κρα, κρα, κρα, πότε συνεχόμενες, κραααα-κραααα-κραααα, πότε πιο αργές, και πάει λέγοντας.

Όταν ένας γλάρος, πάντως, κράζει συνεχόμενα και σπαστά, κρα-κρα-κρα, κάπως έτσι, και γρήγορα κιόλας, ακούγεται σαν γέλιο. Σαν εκείνο το γέλιο το σπαστικό, αλλά και το τόσο αυθόρμητο – μου θυμίζει το γέλιο της γιαγιάς μου, ιδίως όταν την έπιανε εκείνο το τρελό, που δε σταμάταγε με τίποτα…

Και χαίρομαι πάρα πολύ, όταν ένας γλάρος αρχίζει και κράζει με αυτό τον τρόπο όταν είμαστε μαζεμένοι στην αναφορά τάγματος, λόχου, ή οτιδήποτε τέτοιο… Σα να γελάει, από πάνω μας, με τα επ΄ ώμου μας, τα παρουσιάστε μας, τις χαιρετούρες, τα ουρλιάσματα των ανώτερων, τις ανούσιες εντολές, με όλα εν τέλει τα άχρηστα πράγματα που, όλα μαζί, συνθέτουν ό,τι ονομάζεται ελληνικός στρατός.

Σα να γελάει αυτός, τις στιγμές εκείνες που δε μπορούμε να γελάσουμε εμείς με όλα αυτά!!!

Μήπως να τον ευχαριστούσα(με) κιόλας;…

2 comments on “Οι γλάροι

  1. Κουράγιο, φίλε! Σε μερικούς μήνες θα γελάς κι εσύ ελεύθερα με τον ΕΣ, όπως και όλοι όσοι περάσαμε από το Ευαγές αυτό Ίδρυμα Σ;-))))

    Στο μεταξύ σού συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο “Απολύομαι και τρελλαίνομαι”, εκδόσεις Παρα Πέντε (;), του Χρήστου Καστανά – διάβασέ το και θα με θυμηθείς!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s