Μετρώ τις μέρες…

…μετρώ τις ώρες, μετρώ τα βήματα, λέει το γνωστό τραγούδι του Πορτοκάλογλου. Κάπως έτσι είναι και η στρατιωτική θητεία: ένα μέτρημα.

Όχι μόνο ημερών, λεπτών, μηνών, αλλά και στιγμών. Εντάξει, ας μην είμαστε γκρινιάρηδες διαρκώς: έχει και καλές στιγμές ο στρατός. Να, π.χ., τις προάλλες που μας ανέβαζαν με το Στάγιερ πάνω στο βουνό, ήμασταν καμιά δεκαριά άτομα μέσα και τραγουδούσαμε τραγούδια για φαντάρους!!! Και δώσ΄ του το Φαντάρο της Αλεξίου, το Απολύομαι, και πολλά ακόμα που δεν τα θυμάμαι τώρα! Ή, πάλι, όταν ανεβήκαμε στο βουνό, είχαμε όλη την πανέμορφη κοιλάδα του Έβρου στα πόδια μας, χιονισμένη και στο πιάτο για να τη θαυμάσουμε…

Γενικά, από το στρατό έχω εξαιρετικές εικόνες που έχω αποκομίσει. Κάποιες από αυτές τις έχω αναφέρει και σε τούτο το blog. Η όμορφη Ακροκόρινθος, που ήταν απέναντί μας στο πεδίο ασκήσεων, αλλά και στο πεδίο βολής. Τα μεγάλα σμήνη πουλιών, που έσχιζαν τον ουρανό από πάνω μας τα απογεύματα όταν κάναμε τις οπλοασκήσεις. Ο πανέμορφος Κορινθιακός κόλπος, που εκτεινόταν μπροστά μας στο χώρο αναφοράς… Σ΄ αυτές τώρα (και σ΄ όλες τις άλλες) προστέθηκαν και οι καινούργιες τούτες ωραίες εικόνες και στιγμές. Πιο πολύ απ΄ όλα, όμως, μ΄ αρέσει όταν ξυπνάω τα Σαββατοκύριακα (που ξυπνάμε στις 7.30 κι όχι στις 6.30), που απέναντι, στο παράθυρο, φαίνεται πορτοκαλί η ανατολή του ήλιου, προσφέροντας ένα θέαμα μοναδικό, έτσι όπως ο ήλιος σκίζει και διώχνει τα σκοτάδια. Και χάρηκα πολύ, μια μέρα, που είχα σκοπιά 6-8 το πρωί: είδα τούτο το μοναδικό θέαμα σε όλο του το μεγαλείο!!! Ο ουρανός βάφτηκε με ένα χρώμα, κάτι ανάμεσα σε πορτοκαλί, ροζ και άσπρο! Καλά τα ΄λεγε ο Όμηρος, όταν μιλούσε για τη “ροδοδάχτυλη αυγή” που φώτιζε τα πεδία των μαχών στην Τροία – κάτι τέτοιο θα σκεπτόταν..

Και η καταμέτρηση στιγμών, συνεχίζεται…

One comment on “Μετρώ τις μέρες…

  1. Εύχομαι ακόμα περισσοτερες όμορφες στιγμές, ωραίες εικόνες και αναμνήσεις. Υπάρχουν και τα καλά μέσα στα άσχημα… !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s