Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει (28/12/2008)

Η κλεψύδρα του 2008 στερεύει πια για τα καλά. Σχεδόν τίποτα δεν έμεινε πια, δυό τρεις μερούλες μόνο. Το 2009 έρχεται με βήμα ταχύ, κι όλοι θα το γιορτάσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Εγώ, για φέτος, θα γιορτάσω τον ερχομό του νέου χρόνου με ένα πρωτότυπο, αλήθεια, τρόπο: με όπλο και ξιφολόγχη μέσα στα χιόνια, στη σκοπιά, στην αγγαρεία, κλπ!

Όπως και να ΄χει, όμως, δε γνωρίζω πότε θα μπορέσω να ξαναγράψω στο blog μου. Οπότε, με τούτο το Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει, θα ρίξω δύο ματιές (μια θετική και μια αρνητική) στη χρονιά που φεύγει σε λίγο!!!

Μ΄ αρέσει

1. Οτιδήποτε χαρούμενο, ευτυχές, επιτυχημένο και ωραίο έκανα/είδα/είπα/άκουσα/δέχτηκα, κλπ,  φέτος. Από την “κατάκτηση της Αγγλίας” μέχρι το ξένοιαστο καλοκαίρι, και από την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι την εκπόρθηση ενός από τους “εφιάλτες” μου: την απόκτηση διπλώματος αυτοκινήτου!

Δε μ΄ αρέσει

2. Ότι άσχημο μου/μας συνέβη το έτος που πέρασε. Θυμάμαι όλους αυτούς που έλεγαν ότι είναι δίσεκτο το 2008 και πρέπει, δήθεν, να προσέχουμε. Εννοείται ότι τα κακά που έγιναν δεν έγιναν λόγω… δίσεκτου!!! Έγιναν λόγω του ακλόνητου χαρακτηριστικού μας: της ανθρώπινης βλακείας. Από τον πρόσφατο θάνατο του 15χρονου, τις εκατόμβες νεκρών σε τόσες χώρες από ατυχήματα ή πολέμους ή αρρώστιες, μέχρι τον… αποκλεισμό της Εθνικής μας από το Euro με την ουρά στα σκέλια (αυτό στενοχώρησε κι όχι ο αποκλεισμός), η βλακεία είναι που φταίει κι όχι το δίσεκτο! Όσο για μένα, αφήνω πίσω όσα δε μ΄ άρεσαν, κι ήταν (όπως κάθε χρόνο) πολλά. Οφειλόμενα κι αυτά στη βλακεία, κάποιες φορές των άλλων, κάποιες φορές τη δική μου.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Ευτυχές και στο χέρι μας το νέο έτος (όπως μου ευχήθηκαν πρόσφατα), που λέει και ο Φοίβος Δεληβοριάς!!!

2 comments on “Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει (28/12/2008)

  1. Για χιονια στην Αλεξανδρουπολη ειναι νωρις.Οσο για το κρυο δεν εχεις και αδικο…μπρρρρ…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s