Σκέψεις μετά τον αγώνα…

Σκόρπιες σκέψεις έκανα, μετά τους αγώνες τους σημερινούς, σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα Ελλάδος…

Πρώτα απ΄ όλα, θα έδινα ευχαρίστως λεφτά για να παρακολουθήσω από κοντά αγώνα του Πανιωνίου (ποδόσφαιρο), αρκεί να παίζουν βασικοί οι Ρεκόμπα-Εστογιάνοφ… Για τούτους τους δύο παικταράδες, αξίζει να δώσεις λεφτά να τους δεις.

Κατά δεύτερον, απορώ για το ποιος είναι χειρότερος προπονητής: ο δικός μας ο Βαλβέρδε, ο Τεν Κάτε, ή ο Δώνης; Και οι τρεις δείχνουν να μην μπορούν να βρουν ένα φάρμακο και να παίξουν οι ομάδες τους στοιχειωδώς καλά.

Ιδίως για τον Βαλβέρδε, που τον παρακολουθώ και στενότερα αφού προπονεί το Θρύλο, μου δίνει την εντύπωση ότι δεν του δίνει χαρά που προπονεί τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, μου φαίνεται αγχωμένος, πιεσμένος και σε κακή κατάσταση. Τι αξία έχει αν δεν σου δίνει χαρά ό,τι κάνεις; Ίσως γι’ αυτό δε μπορεί να βρει λύση στα προβλήματα της ομάδας – αν έχεις μια δαμόκλειο σπάθη πάνω απ’ το κεφάλι σου, και σου ασκείται τόση πίεση, πώς ν΄ αποδώσεις; Πώς να κατεβάσεις δημιουργικές ιδέες και να δουλέψεις πάνω σ΄ αυτές; Την ίδια περίπου εντύπωση μου δίνει και ο Τεν Κάτε.

Το κακό με αυτούς τους δύο είναι ότι ίσως η ελληνική πραγματικότητα (της συνεχούς κριτικής, της αμφισβήτησης και της πίεσης) τούς πέφτει βαριά… Και είναι αξιόλογοι!

Ένα ακόμα στοιχείο που μου ΄ρχεται στο νου, είναι ότι πριν κάμποσες ώρες τον ΠΑΟ τον κέρδισε ένα νεαρό παιδί, ο Κουτσιανικούλης. Βασικός στις “μικρές” μας εθνικές, και στόχος (απ΄ όσο διάβαζα πρόσφατα) των “μεγάλων” της χώρας μας, έδωσε απόψε απαντήσεις. Κατά την άποψή μου, όχι ως Κουτσιανικούλης – ως Έλληνας ελπιδοφόρος, ταλαντούχος και αξιολογότατος ποδοσφαιριστής!!! Τι παραπάνω έχουν οι καραβιές των ξένων που έχουν κατακλύσει το πρωτάθλημά μας από αυτόν; Σε τι είναι καλύτεροι όλοι αυτοί; Οι κοινότοπες διαπιστώσεις ότι το ποδόσφαιρό μας θέλει περισσότερους Κουτσιανικούληδες ενισχύονται, όταν παίζουν αυτοί οι παίκτες τόσο καλά.

Και βέβαια, να κάνω και μια μικρή μνεία στην ομάδα του: θεωρώ ότι ο Εργοτέλης είναι από τις υγιέστερες (και υγιώς σκεπτόμενες) ομάδες της λίγκας μας. Μακάρι να ακολουθούσαν όλοι οι άλλοι το δικό του πρότυπο.

Όσο για το Θρύλο, πρέπει να βρει το δρόμο του. Πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό – δε θα συμβεί, όμως, αν φύγει ο προπονητής που έχει τώρα η ομάδα. Η φυγή του Βαλβέρδε θα φέρει περισσότερα προβλήματα. Διαχείριση σωστότερη χρειάζεται, όχι αποπομπή.

Και, βέβαια, είναι λυπηρότατο το γεγονός της αυτοκτονίας νεαρού παίκτη του Διαγόρα (δεν ήταν στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό σήμερα), πριν το παιχνίδι. Η είδηση αποκρύφθηκε από παίκτες και τεχνικό τιμ των Ροδιτών για να μην αποπροσανατολιστούν. Κατά τη διάρκεια του 20λεπτου μπλακ-άουτ που “βύθισε” το γήπεδο στο σκοτάδι σε κάποια φάση, όμως, το έμαθαν όλοι. Τι να συνέβη άραγε στο μυαλό του παιδιού αυτού και έφθασε ως εκεί; Ίσως δε μάθουμε καθόλου…

Συμπερασματικά, άλλη μια μέρα γεμάτη ποδόσφαιρο άφησε μεικτές εντυπώσεις. Απ΄ ότι φαίνεται, στους “μικρούς” (ποδοσφαιρικά) τούτης της χώρας πρέπει να ελπίζουμε, αν θέλουμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Δείτε τι μπάλα έπαιξαν σήμερα οι Ροδίτες του Διαγόρα και οι Κρητικοί του Εργοτέλη – και θα καταλάβετε!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s