Στείλε αυτό το μήνυμα, αλλιώς…

Αυτό που ζω τούτο τον καιρό, ονομάζεται “απραξία”. Δεν είναι όμως εκείνο το είδος της απραξίας που σου γεμίζει τις μπαταρίες και σε ξεκουράζει: είναι το άλλο, η “αργία”. Η αργία που έχεις, επειδή δεν έχεις τι να κάνεις. Ένας εκ των βασικών λόγων που ξεκίνησα την οδήγηση, είναι η ανάγκη εύρεσης μιας απασχόλησης!!! Θεώρησα σωστό να μην πιάσω δουλειά, μέχρι να πάω στρατό, διότι είναι λίγος ο καιρός μέχρι να πάω (ποιος δέχεται για τόσο λίγο καιρό;…).

Μέσα σ΄ αυτές τις μέρες της αργίας, λοιπόν, ανοίγω το mailbox μου, και βλέπω μέσα μερικά μηνύματα. Κάποια από αυτά, ανήκαν στην κατηγορία των γνωστών “chain mails”. Αφού τα διάβασα στα γρήγορα (κάποια τα ΄χα ξαναδεί), παρατήρησα την (σχεδόν) μόνιμη επωδό των περισσότερων από αυτά:

Στείλε αυτό το μήνυμα σε Χ φίλους σου, αλλιώς θα έχεις κακή τύχη/θα είσαι καταραμένος στον έρωτα για όλη τη ζωή σου/θα σου συμβεί κάτι πολύ κακό/κάτι κακό θα σε βρει”, κ.ά. (σ.σ. οι φράσεις αυτές είναι αληθινές).

Και κάθομαι και σκέφτομαι, τώρα, εγώ: είμαι που είμαι σε μια φάση βίωσης του απόλυτου ραχατιού, έχει γούστο να με βρει κάνα κακό! Α πα πα.. Δε μπορώ. Όπως λέει και ένα γκραφίτι που είδα πρόσφατα: “Το θέμα δεν είναι να γίνει η Επανάσταση, αλλά να γίνει την άλλη Πέμπτη!!!“. Έτσι και με μένα: να με βρει το κακό, αλλά γίνεται μετά την Πέμπτη, για να πάω να δω τον Ολυμπιακό Πέμπτη βράδυ;…

Τι ανοησίες είναι αυτές, Θεέ μου (σ.σ. και αυτά που γράφω, και αυτά με τα οποία μας “απειλούν” οι αποστολείς των chain mails); Πόσο κακός μπορείς να είσαι, ή πόσο ηλίθιος, για να στέλνεις στον άλλο “στείλε αυτό, αλλιώς θα είσαι καταραμένος στον έρωτα για όλη τη ζωή σου“; Και περιμένει κιόλας να το πιστέψει ο άλλος, αυτό; Μ΄ αρέσει που υπάρχουν και κάποια άλλα chain mails, που αναφέρουν πρόσωπα που (δήθεν) δεν τα έστειλαν, και “έπαθαν”. Ναι, σας πιστέψαμε!!! Και τρομάξαμε!

Και να ΄χεις τώρα αυτά τα πράγματα να σου γεμίζουν το mailbox σου. Και, το κακό είναι, ότι ορισμένοι πιστεύουν αυτές τις μόνιμες επωδούς (στείλε το μήνυμα αυτό και θα ΄χεις καλοτυχία ή κάτι καλό θα σου συμβεί, κλπ)! Αν ήταν να εξαρτάται η τύχη μας και η ζωή και η μοίρα μας από το αν θα στείλουμε αυτά τα (πολλές φορές) χαζά και ανούσια chain mails, θα ήμασταν μπροστά στο pc μας όλη την ώρα.

Το ομολογώ, πάντως, τα καλά τα διαβάζω. Ορισμένα από αυτά, δεν ξέρω αν πρέπει να τα πιστέψω (π.χ., εκείνα που αναφέρονται σε άρρωστα παιδάκια που ζητάνε αίμα, κλπ). Μήπως είναι και αυτά “μούφα”; Τι να πω. Δεν στέλνω ποτέ, όπως και να ΄χει, chain mails, γιατί βαριέμαι. Από τα ελάχιστα τέτοια mails που ΄χα στείλει ποτέ μου, ήταν εκείνο με τον κατάλογο των ερωτήσεων, που έπρεπε να σβήσεις τις απαντήσεις του προηγούμενου και να βάλεις τις δικές σου (στις ίδιες ερωτήσεις)! Εκείνο ήταν ενδιαφέρον και πρωτότυπο!!!

Αλλά, τώρα, να στέλνω το chain mail διότι, αν δε το στείλω, θα μου καεί το λάπτοπ και δε θα ΄χω έρωτα σ΄ όλη τη ζωή μου, κλπ, ε όχι!!!

2 comments on “Στείλε αυτό το μήνυμα, αλλιώς…

  1. Υ.Γ.: Μόλις διαβάσεις αυτό το ποστ, πήγαινε γρήγορα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και πέτα κάτω μια γλάστρα. Αν δεν το κάνεις θα έχεις κακοτυχία στη ζωή σου. Σκέψου καλά πριν αγοράσεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s