Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης

Χθες, 21 Σεπτεμβρίου, ήταν η Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης. Κι εγώ, σε μια καθ΄ όλα “ειρηνική” βραδιά, αποφάσισα να δω την Ολυμπιακάρα να παίζει μπάλα…

Το γήπεδο, γεμάτο. Οι ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, και μαζί τους τα παιδάκια που κρατούν το μεγάλο πανώ που μεταφέρει το σύνθημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την Παγκόσμια Μέρ Ειρήνης (την ίδια ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού φορούν στις φανέλες τους το ειδικό σύμβολο της Ειρήνης). Ο σχολιαστής του αγώνα αναφέρεται στο πόσο σημαντική είναι τούτη η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να τιμήσει, δηλαδή, την Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης. Αναφέρεται, επίσης, στο πόσο σημαντική είναι η ειρήνη, και όλα τα τετριμμένα και “δημοσιογραφικά” που ακούμε κάτι τέτοιες “παγκόσμιες μέρες” (που δεν είναι λάθος πράγματα, βέβαια).

Η κάμερα εστιάζει στην εξέδρα, και “συλλαμβάνει” μερικούς νεαρούς οπαδούς του Ολυμπιακού. Δε θα ήταν πάνω από 17 ετών. Και σίγουρα πάνω από 13-14. Εκεί ανάμεσα. Ο δεύτερος σχολιαστής του αγώνα, κι ενώ ο συνάδελφός του είχε τελειώσει με όσα είχε να πει για την ειρήνη, αναφέρεται στα παιδιά αυτά ως “να και μερικοί φίλοι της μπάλας“.

Προτού τελειώσει την πρότασή του, κι ενώ η κάμερα ακόμα εστιάζει πάνω στα παιδιά, σχεδόν όλα, σαν συνεννοημένα, αφού υψώσουν το μεσαίο τους δάχτυλο, στην πασίγνωστη προσβλητική χειρονομία, και κουνώντας ρυθμικά τα χέρια τους, στοχεύουν προς τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας (του Πανσερραϊκού, εν προκειμένω). Η κάμερα αμέσως αλλάζει πλάνο…

“ΕΙΡΗΝΗ – Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ”, έλεγε το πανώ που κρατούσαν τα παιδάκια που μπήκαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Και η βροχή συνέχιζε να πέφτει στο φαληρικό στάδιο…

Ειρήνη. Ο πιο σημαντικός αγώνας.

3 comments on “Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης

  1. Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις την ειρήνη

    είναι να αγωνιστείς για αυτήν.

  2. Δε θα διαφωνήσω.. Άντε να μιλήσεις, όμως, για ειρήνη, στα παιδάκια αυτά που κάνουν κ..δάχτυλο στους αντιπάλους τους!!!
    Ή σε όσους πιστεύουν ότι, για να κερδίσεις ειρήνη, να ΄σαι έτοιμος για πόλεμο…
    Ή σ΄ αυτούς που κορνάρουν, που βρίζουν, που, που, που…

  3. Όταν λέμε αγωνίζεσαι για την ειρήνη, εννοούμε σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στη μάχη…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s