Σχολείο!

Σήηηηηηηηηηηκωωωωωωωωωωωωωω! Είναι εφτάααααααμισηηηηηηηηηηηηη!“…

Έξι χρόνια πίσω με γύρισε η “είδηση” ότι σήμερα ξανάνοιξαν τα σχολεία… Έξι χρόνια! Μα, πώς πέρασαν έτσι; Να πω την αλήθεια; Δε μου άρεσαν τα σχολικά μου χρόνια! Άγχη, πίεση, μαθήματα, ξυπνήματα, διαβάσματα… Άσε που τα πραγματικά σπουδαία (και αληθινά τα ΄μαθα μετά το σχολείο!).

Και συνέπεσε, βέβαια, το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, με την μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Της ημέρας που όντως άλλαξε τον κόσμο.

Από τη μια, το άνοιγμα στην (όποια) γνώση. Και από την άλλη ο θάνατος, η πολιτική, το αίμα, η βία. Άσε που, κάποια άλλα παιδάκια, εξ αιτίας της 11ης Σεπτεμβρίου, δε μπορούν πια να πάνε σχολείο… Αυτή η έγνοια, βέβαια, δεν αποτυπωνόταν στα νυσταλέα πρόσωπα των νεαρών μαθητών, όπως αυτοί στοιχίζονταν για τον καθιερωμένο αγιασμό. Είναι όμως μια αλήθεια!!! Όσο κι αν κι εμείς και αυτά τα παιδάκια δε θέλαμε το σχολείο… Ας το εκμεταλλευτούμε, όσο μπορούμε (αν και υπάρχουν δεκάδες που αμφισβητούν το ρόλο του, εντούτοις κάτι προσφέρει, κακά τα ψέματα)…

Καλή σχολική χρονιά!!!

Advertisements

One comment on “Σχολείο!

  1. Μέ τόσα εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια που δεν φτάνουν καν στην ηλικία του σχολείου εξαιτίας των κυρίων στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού, ειλικρινά, λίγο με νοιάζει!

    Νομίζω ότι βλέπουμε μόνο τα ηχηρά και αυτά που πέφτει πάνω τους το φως των προβολέων.. και τα άλλα, τα πραγματικά σημαντικά, δεν τα αγγίζουμε καν! Κιαν ακόμα τα γνωρίζουμε, δεν τα θυμόμαστε, δεν τα αναφέρουμε!

    Και είναι κρίμα, από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα όπου η πληροφόρηση κυκλοφορει ελεύθερα, και δεν καθοδηγείται (ακόμα) από ένα στενό καρτέλ, όπως συμβαίνει σε αυτούς τους κυρίους απέναντι, που συνειδητοποιούν ότι υπάρχει “υπόλοιπος κόσμος” μόνο όταν αυτός τους επιτίθεται…

    Δρέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών και των πράξεων μας. και αυτό ισχύει για όλους μας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s