Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν είναι παρά μια νέα γλώσσα.

Γι΄ αυτό και κάποιοι δρόμοι δε “μιλούν” καλά, διότι τα σήματά τους (οι “φθόγγοι” τούτης της περίεργης και αλλόκοτης γλώσσας) είναι καλυμμένα, κατεστραμμένα, κακοβαλμένα, κλπ. Γι΄ αυτό εκείνοι οι δρόμοι δε μιλούν καλά.

Δε με πειράζει τόσο να κάτσω να μάθω όλα τα σήματα απ΄ έξω. Πιο πολύ μ΄ αρέσει κάτι και το μαθαίνω, όταν καταλαβαίνω το πώς λειτουργεί. Ή, αν θέλετε, το γιατί λειτουργεί έτσι ή αλλιώς! Είναι, πιστεύω, πιο χρήσιμο έτσι.

Τιμόνι δεν έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου. Κι όμως, παρατηρώ τον εαυτό μου, ασυναίσθητα, να κοιτάζει τα σήματα και να λέει από μέσα του τι σημαίνει το καθένα! Καλά, έτσι είναι το εύκολο – με τιμόνι στα χέρια δεν ξέρω πώς θα ΄ναι. Τουλάχιστον, πάλι καλά, τα περισσότερα σήματα φαίνονται να επαναλαμβάνονται, να ανακυκλώνονται, στους περισσότερους δρόμους.

Ευκαιρία να δω και από κοντά αυτό που ονομάζουμε, εμείς οι Έλληνες, “ντόπια οδηγική συμπεριφορά“! Ή, αλλιώς, τους κάφρους Ελληναράδες οδηγούς, όπως τους κατονόμασε ο Μαύρος Γάτος στο blog που έχει ανοίξει και αφορά σ΄ αυτούς!

Πάντως, τι να πω, όσο διαβάζω όσα έγραφε ο Stranger (πεπειραμένος πια οδηγός) στο blog του για τ΄ αυτοκίνητα (ειδικότερα, γιατί τα… μισεί!), αρχίζω και το διπλοσκέπτομαι που ξεκίνησα οδήγηση… Όχι ότι δεν ήξερα από μόνος μου 5-6 πράγματα.

Κάθε αρχή και δύσκολη, εν τέλει.

Και η προειδοποίηση, να ισχύει: προσοχή! Τον προσεχή μήνα, μη βγαίνετε έξω!!!

Advertisements

One comment on “Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s