Δικαίωση!!!

Έγραφα μετά λύπης μου στο Μ΄αρέσει-Δε μ΄αρέσει της προηγούμενης Κυριακής για το πώς το ποδόσφαιρο (και ο αθλητισμός) αποτυγχάνουν πολλάκις απέναντι από την πολιτική… Τη σκέψη μου αυτή επιβεβαίωσε και η dorothea, υπενθυμίζοντάς μου το πόσο βάναυσοι ήταν απέναντι στην ολυμπιακή εκεχειρία οι Ρώσοι και οι Γεωργιανοί, με τον “πόλεμο των 5 ημερών” να αφανίζει πολλούς ανθρώπους – κι ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν στην Κίνα!!!

Σήμερα, όμως, είδα ξανά μια είδηση που είχα δει καιρό πριν, και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου! Για την ακρίβεια, είδα μια είδηση που είχα δει καιρό, και τώρα επιβεβαιώθηκε… Ο υπουργός της δημοκρατίας της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, θα παρευρεθεί στο Ερεβάν για τον προκριματικό αγώνα του Μουντιάλ 2010, ανάμεσα στην γηπεδούχο Αρμενία και την Τουρκία, το προσεχές Σάββατο. Κι ενώ αυτό μοιάζει συνηθισμένο, όταν μαθαίνει κανείς ότι οι δύο χώρες έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους, καταλαβαίνει πόση σημασία αποκτά το γεγονός!!!

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν διακοπεί, διότι οι Τούρκοι (παγίως και αμετανόητα) δεν αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων, κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο…

Ο Γκιουλ θα είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο πρώτος αρχηγός του τουρκικού κράτους που θα επισκεφτεί την Αρμενία. Και θα παρακολουθήσει τον αγώνα, μαζί με τον Αρμένιο ομόλογό του, στις κερκίδες του γηπέδου… Το ποδόσφαιρο έφερε κοντά δύο χώρες! Μακάρι να ΄ταν τόσο ικανό, ώστε να λύσει και τα προβλήματα στις σχέσεις τους.

Υ.Γ.: Αναφορικά με κάτι άλλο, που ΄γραψα τις προάλλες. Προειδοποιώ τον κόσμο: προσεχώς, θα βγαίνω στους δρόμους για μαθήματα οδήγησης! Οπότε, τα μάτια σας 14!!! Αποτελώ δημόσιο κίνδυνο (και πολύ θα ήθελα να ήταν αστείο αυτό…)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s