Μετεγγραφολογίας το ανάγνωσμα!!!

Τελείωσε το Euro, η λάμψη έφυγε πια για τα καλά, και προχωράμε με όλα όσα, τόσες μέρες, ήταν στη σκιά των όσων λάμβαναν χώρα σε Αυστρία και Ελβετία: τα εγχώρια νέα. Τις μετεγγραφικές κινήσεις των ομάδων.

Έρχεται ο Πάνθηρας“, “Κλείνει ο βράχος“, “Υπογράφει το Λιοντάρι“, και άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια διαβάζουμε στις σελίδες των αθλητικών εφημερίδων (σ.σ. οι οποίες, βέβαια, δεν έχασαν καιρό όσο παιζόταν το Euro: το είχαν στα μονοστηλάκια τους, θεωρώντας σαφώς πιο σημαντικό το νέο μετεγγραφικό απόκτημα των πράσινων, κόκκινων, κίτρινων, κλπ – ακόμα και από τους αγώνες της Εθνικής μας)… Είναι κι αυτοί μια λύσις: με τι θα ασχοληθεί ο Έλληνας οπαδός, τώρα που αγώνες δε γίνονται και μπάλα δεν βλέπουμε; Με τι θα ασχοληθεί ο Έλληνας οπαδός, ο οποίος (ναι, το ΄χω ακούσει να λέγεται κι αυτό) αδιαφορεί για το Μουντιάλ ή το Euro, επειδή δεν… παίζει εκεί η ομάδα του; Κάτι πρέπει να βρεθεί. Κι επειδή ο οπαδισμός και η αντιπαλότητα οφείλουν να μην περικλείονται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά πρέπει να επεκτείνονται και σε πολλούς άλλους τομείς (πώς θα ελέγχουν, αλλιώς, τις μάζες των ανεγκέφαλων οπαδών οι διοικήσεις των ομάδων, για να αποκομίζουν αυτές όφελος πάνω απ΄ τα ανοιγμένα κεφάλια εκείνων όταν πλακώνονται στο ξύλο;…), έχουμε και το ανάλογο κλίμα στις μετεγγραφές. “Εμείς πήραμε καλύτερο παίχτη από αυτούς“, “ήταν μια μεγάλη μετεγγραφική νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, που ήθελε τον ίδιο παίχτη“, κλπ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Κανείς, βέβαια, δε σκέπτεται ότι το τι πραγματικά είναι τούτοι οι παίκτες θα το δούμε σε τουλάχιστον ένα μήνα από τώρα, όταν και θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων σε Ευρώπη, Κύπελλο, Πρωτάθλημα, κλπ. Οπότε, όσο και να επαινούν τώρα οι εφημερίδες, το ίδιο εύκολα αργότερα θα χαρακτηρίσουν το (ως τότε) “λιοντάρι”, “παλτό”… Και το ίδιο εύκολα θα δώσουν, βορά στους εξαγριωμένους οπαδούς, το ως τότε “είδωλο” για να το κατασπαράξουν, αν τυχόν δεν κάνει μια σωστή πάσα ή δεν σκοράρει ένα έτοιμο γκολ!

Εγώ, προσωπικά, χαίρομαι όταν έρχονται καλοί παίκτες στις ομάδες μας. Πραγματικά το απολαμβάνω: και ποιος δε θέλει να βλέπει σπουδαία παικτάκια στο πρωτάθλημά του; Έτσι, αφ΄ ενός με εντυπωσίασε, π.χ., η επιτυχία της Λάρισας να αποκτήσει τον φημισμένο Βέλγο φορ Μπο Μπενζά, αφ΄ ετέρου επίσης χάρηκα που η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός, έφερε έναν εξαιρετικό παίχτη κέντρου, τον Όσκαρ Γκονσάλες. Και, βέβαια, είναι και περίοδος, εκτός από μετεγγραφών, και ανανεώσεων συμβολαίων.

Γι΄ αυτό και με λύπησε αφάνταστα η περίπτωση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, παίκτη του Άρη, που αποτελεί μήλο της έριδος για πολλούς “μεγάλους” της λίγκας μας. Ο ευφυέστατος πρόεδρος του Άρη, κ. Σκόρδας, δεν έδινε τον παίκτη σε κανέναν  απ΄ όσους τον ζητούσαν, ανεβάζοντας συνεχώς την προσφορά του. Εν τέλει, κι ενώ ούτε η διοίκηση ούτε ο προπονητής της ομάδας υπολόγιζαν τον παίκτη, τον είδαν όλοι στην πρώτη προπόνηση του Άρη για τη νέα σεζόν, μπροστά και σε 7.000 οπαδούς της ομάδας που πήγαν στο γήπεδο να τη δουν. Εκεί, οι οπαδοί, προφανώς λογίζοντάς τον ως προδότη που θέλει να φύγει από τον Άρη, τον χλεύασαν, τον λοιδώρησαν, του ανέμιζαν πεντοχίλιαρα, κλπ. Και, όπως διάβασα κάπου, ήταν “μαγκιά” του προέδρου, κ. Σκόρδα, που άφησε τον παίκτη της ομάδας έρμαιο στους εξαγριωμένους οπαδούς, παρουσιάζοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως παίκτη που δεν είναι “αυθεντικός Αρειανός” (ενώ ο πρόεδρος είναι, κατά τ΄ άλλα). Τέτοιες πρακτικές δεν είναι ούτε επαγγελματικές, ούτε και τίμιες. Και βέβαια, προς τιμήν του, ο προπονητής του Άρη, κ. Ντούσκο Μπάγεβιτς, παραιτήθηκε, διότι δεν μπορούσε να βλέπει την κατάσταση να μην ξεκαθαρίζει, και να ΄χει έναν παίκτη που δεν υπολογίζεται στην ομάδα του… Σημειωτέον, ο πρόεδρος του Άρη, αφού παραιτήθηκε ο προπονητής, του… τα ΄χωσε κανονικά, σαν να έφταιγε αυτός και μόνο… Τρελά πράγματα!!!

Είπαμε, όμως: όσο δεν έχει μπάλα, έχει αυτά τα μικροπράγματα για ν΄ ασχολούμαστε. Υπομονή…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s