Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει (11/5/2007)

Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Και όπως πάντα, το τέλος της εβδομάδας εορτάζεται δεόντως, με το Μ΄ αρέσει-Δε μ΄αρέσει!!! Για να δούμε, τι ξεχωρίσαμε για τη βδομάδα που πέρασε…

Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ

1. Θέλει και ρώτημα; Οι 25 βαθμοί Κελσίου των τελευταίων ημερών!!! Που κάνουν τις μέρες μου εδώ όσο γίνεται πιο… ελληνικές!!!

2. Και, σε συνέχεια του προηγούμενου, η αποδοχή του καλού καιρού από τους Άγγλους: πικνίκ, βόλτα, κλπ!! Είναι πολύ όμορφες εικόνες! Εμ, είδαν ζέστη οι Άγγλαροι και χάρηκαν…

3. Το όνειρο του κάθε φοιτητή: το τέλος της εξεταστικής του!!! Ε, από προχθές, το ζω κι εγώ!!! Ελπίζω να ΄χει και αίσιο τέλος, όταν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί…

4. Το άρωμα απ΄ το φρεσκοκομμένο χορτάρι, που μύρισα ένα απ΄ τα πρωινά, όταν πήγαινα στη σχολή! Μοσχοβόλησε ο τόπος πράσινο και μυρωδιές από λουλούδια…

5. Το βράδυ της Πέμπτης που μας πέρασε. Κι αυτό, διότι παρευρέθηκα στο ετήσιο πάρτυ του τμήματός μου. Με άφθονο χορό, κέφι, κλπ. Και, βέβαια, την live μπάντα, που ήταν και το κλου της βραδιάς, ιδίως για το ότι αποτελούνταν από… ιδιαίτερα πρόσωπα: ξέρεις τι είναι να έχεις τον καθηγητή σου το πρωί να σε βαθμολογεί, και το βράδυ να τραγουδάει αλλόφρων, παίζοντας κιθάρα “ΒΟΟΟΟRN TO BE WIIIIILD“; Η μπάντα αποτελούνταν από τους καθηγητές μας!!! Και ήταν και καλοί, όχι αστεία!

6. Το αρμονικό “δέσιμο” με τους 3-ετεις φοιτητές, με τους οποίους συνεργαστήκαμε (οι μεταπτυχιακοί) στην εξεταστική.

7. Που μίλησα ξανά με φίλο, μετά από καιρό, μέσω msn!!!

8. Οι πάμπολλοι φίλοι ή γνωστοί μου, που ανακαλύπτω στα sites “κοινωνικής δικτύωσης” (κατά κόσμον, Facebook, hi5, κλπ). Κρατάς επαφές, δεν είν΄ κακό!!!

9. Που περπατάω στους δρόμους του Stoke, και δε νιώθω πια ξένος. Πατρίδα είναι όπου είναι η καρδιά, λένε.. Και ένα κομμάτι της καρδιάς μου, πια, είναι εδώ!!!

10. Που, ένα απόγευμα, όπως γυρνούσα απ΄ τη σχολή, ακριβώς μπροστά στην πόρτα της εστίας μας, είδα μια… αλεπού!!!

ΔΕ Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ

1. Η κούραση των τελευταίων ημερών.

2. Το βαρυστομάχιασμα που είχα την Παρασκευή, μετά την έξοδο στο αγαπημένο κινέζικο της παρέας, για τον εορτασμό του τέλους της εξεταστικής. Ξέρεις τι είναι να μη μπορείς να κοιμηθείς, επειδή έφαγες… 6 πιάτα φαϊ;

3. Η μουσική r’ ‘n’ ‘b (ούτε πως γράφεται δεν ξέρω). Απλώς, με εκνευρίζει…

4. Που το τελευταίο δελτίο ειδήσεων της χρονιάς, εν μέσω χαβαλέ, βέβαια, και ευθυμίας, ήταν μια μάπα και μισή. Προσπάθησαν όλοι να κάνουν χιούμορ και πλάκα, αλλά ήταν τόσο κακόγουστο, που δε μ΄ άρεσε καθόλου…

5. Η βλακώδης ευθυνοφοβία. Όταν κάνεις μια βλακεία, ιδίως αν είσαι μεγάλος κι όχι παιδάκι, πάρε την ευθύνη και ζήτα συγγνώμη! Απολογήσου… Μην κάνεις την πάπια, να την πληρώσει ο άλλος!!!

6. Κάθε μια από εκείνες τις στιγμές της εξεταστικής, στις οποίες έκανα ένα χαζό λάθος, που θα μπορούσε άνετα, βάσει των όσων ξέρω και των όσων είμαι ικανός να κάνω, να ΄χει αποφευχθεί.

7. Που τελείωσε η χρονιά. Δίχως να το καταλάβω. Θα μου λείψουν πολλά πράγματα…

8. Η καταστροφή που υπέστη η Βιρμανία… Σκληρή η μοίρα που τους χτύπησε…

9. Το να αμφιταλαντεύομαι, και να δυσκολεύομαι να πάρω μια απόφαση…

10. Που μια ακόμα περίοδος βαρεμάρας ξεκινά, ώσπου να φύγω… Δράση, γιατί χανόμαστε!

Advertisements

2 comments on “Μ΄ αρέσει – Δε μ΄ αρέσει (11/5/2007)

 1. Πωπω, τι να πρωτοσχολιάσω εδώ πέρα; τέλος πάντων.
  Καλά, εξεταστική είναι all time classic συναίσθημα, αλλά οι καθηγητάδες σε ρόλο μικ τζάγκερ ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
  Όσο για το 9, ε, ήταν νομίζω το καλύτερο απ’ όλα….

  Μ’αρέσει: που επιτέλους ξεμπέρδεψα με τη διαδικασία έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών και δεν θα ξαναδώ τα μούτρα του υπαλλήλου στο ΚΒΣ τουλάχιστον για ένα μήνα. Ζήτω!

  Δε μ’ αρέσει: που έρχεται καλοκαίρι,κι αντί να κάνουμε βουτιές, η δουλειά στο περιοδικό αγγίζει τα peak της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το γραφείο μετακομίζει και προς Μεταμόρφωση-ακόμη πιο μακριά από τη θάλασσα και την ξενοιασιά….

 2. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ΄ το να πρέπει να τα βάλεις με υπάλληλο μιας υπηρεσίας!!! Όχι ότι είναι όλοι το ίδιο.. Αλλά, όσο να ΄ναι, θέλει… κότσια!!!

  Οι καθηγητές σε ρόλο Μικ Τζάγκερ και Τζίμμυ Χέντριξ ήταν όντως όλα τα λεφτά.. Κρίμα που δεν έχω οπτικοακουστικό υλικό.. Δεν πειράζει, όμως!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s