Η ντόπα, της ντόπας, ω ντόπα!!!

Το άθλημα της άρσης βαρών πνέει τα λοίσθια στην Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι.

Η απίστευτη είδηση, του ότι πιάστηκε ντοπέ όλη σχεδόν η ομάδα άρσης βαρών που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον προηγούμενο μήνα, αποτελεί, στ΄ αλήθεια, κόλαφο προς το άθλημα που χάρισε δόξες και τιμές σε πολλούς Έλληνες αθλητές.

11 στους 13 αθλητές της αποστολής εκείνης, διαβάζουμε, πιάστηκαν ντοπέ!!! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Τα όργανα είχαν ξεκινήσει απ΄ το 2004, βέβαια, και τους Ολυμπιακούς, και τις κατηγορίες προς τον Σαμπάνη. Κανείς δεν υποψιάστηκε τίποτα, μιας και τα δάκρυα του αθλητή και οι φράσεις του τύπου “ορκίζομαι στα παιδιά μου, δεν πήρα τίποτα” μας έκαναν να τον λυπηθούμε.

Τώρα, όμως;

Μα οι 11 στους 13; Όλη σχεδόν η ομάδα; Απίστευτα πράγματα!!!

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος της WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ) απεδείχθη αποτελεσματικός. Το ίδιο αιφνίδια, όσο και αναμενόμενη, ήταν και η παραίτηση, σήμερα, του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την άρση βαρών και τις επιτυχίες της: του Χρήστου Ιακώβου.

Είχα την τύχη να μιλήσω μαζί του, σε μια συνέντευξη που είχαμε, πριν από καιρό, για μια εφημερίδα όπου δούλευα. Τότε, μου είχε κάνει νύξη για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα, και για την αδιαφορία της πολιτείας προς τους αθλητές και το σπορ. Πού να φανταζόμουν, ότι θα αποδεικνυόταν και… άρχοντας της ντόπας, 3 χρόνια μετά! Διότι, ποιος άραγε να ντόπαρε όλους αυτούς τους αθλητές; Μόνοι τους να πήραν τις απαγορευμένες ουσίες; Δε νομίζω. Η κοινή λογική λέει ότι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις φταίει πρώτος απ΄ όλους ο προπονητής. Γι΄ αυτό και έσπευσε, άλλωστε, να εγκαταλείψει απ΄ τους πρώτους το καράβι…

Αυτό, τέλος, που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι η ξαφνική φύηση… πούπουλων και φτερών, μαζί με τη φύηση κοπτήρων και αυτιών… λαγού, στους ανθρώπους της ομοσπονδίας!!! Και εννοώ, φυσικά, ότι οι άνθρωποι αυτοί, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρό τους, κ. Σκιαδά, δεν καταδέχθηκαν ούτε δηλώσεις να κάνουν, ούτε να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη, απέναντι σ΄ ένα λαό που τους πίστεψε και τους λάτρεψε, και τώρα τον πρόδωσαν, αλλά προτίμησαν την άτακτη φυγή και το κλείσιμο στα γραφεία τους, επί ώρες!!! Εξ ου και η φύηση… πούπουλων (κότες) και… κοπτήρων (λαγοί)!

Όταν όμως η Ελλάδα κατακτούσε τα μετάλλια, με τους σπουδαίους αθλητές της να διαπρέπουν, πρώτοι και καλύτεροι ήσαν όλοι αυτοί που τώρα κρύβονται. Πρώτοι και καλύτεροι, εμπρός απ΄ τα φλας και τα χρυσάφια και τα ασήμια των μεταλλίων, τα κόκκινα χαλιά και τις προεδρικές τιμές… Τώρα, τσιμουδιά.

Αυτό που πραγματικά ζημιώνεται από τούτη τη σπουδαίας σημασίας υπόθεση, δεν είναι άλλο απ΄ το ίδιο το σπορ, όπως σωστά σημειώνει το site contra.gr. Αφ΄ ενός, διότι όλη η ελληνική ομάδα άρσης βαρών αποκλείστηκε απ΄ τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου αυτόματα μετά την ανακάλυψη της “ντόπας” (είχαμε ελπίδες για μετάλλιο απ΄ αυτούς..), και αφ΄ ετέρου διότι με την παραίτηση του Ιακώβου, την καρατόμηση τόσων αθλητών (ανδρών και γυναικών), αλλά και τη διαφαινόμενη απαξίωση του κόσμου προς το άθλημα, η άρση βαρών βρίσκεται στο απόλυτο ναδίρ… Κι εκεί θα παραμείνει – κάποιοι λένε ότι θα σταματήσουμε και να ασχολούμαστε, κιόλας…

Κάποτε έφερνε μετάλλια. Τώρα, θα φέρνει στο νου μόνο μελαγχολία!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s