Πάει ο παλιός ο χρόνος..

Διανύουμε ήδη τη 2η μέρα του Ιανουαρίου του 2008. Κάπου διάβασα σε μια εφημερίδα, σήμερα, τη φράση: “Άντε, 364 μείνανε..“!!! Και αναρωτιόμουν, προς τι τόση απαισιοδοξία; Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη (σ.σ. κακό έτος) τον βαφτίσαμε;

Κι όμως, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι το νέο έτος θα είναι (κι αυτό) μια αποτυχία. Εμ, βέβαια, όταν έχουν ως παράδειγμα τα παρελθόντα έτη!!! Τόσα που ΄χουν γίνει, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσα και τόσα χρόνια, δε σου αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Όλοι μας έχουμε γίνει, ο καθένας, μια Μαφάλντα. Απαισιόδοξοι. Και, βεβαίως, όταν ούτε τα ιδιωτικά σου θέματα πάνε καλά (φιλίες, έρωτες, να χάνει η ομάδα που ΄χεις με τους φίλους σου στη μπάλα, κλπ), τότε η αισιοδοξία μειώνεται ακόμα περισσότερο. Όντας φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, δε συμμερίζομαι την απαισιοδοξία. Πιστεύω ότι το 2008 θα δούμε καλά πράγματα, και πρόοδο..

Από την άλλη, δεν συμμερίζομαι ούτε την χαζοχαρούμενη συμπεριφορά μερικών ανθρώπων, που κραυγάζουν και φωνάζουν και χαίρονται απλώς και μόνο επειδή μπήκε το 2008!!! Σιγά ρε παιδιά! Κάνετε λες και άλλαξε κάτι πραγματικά σημαντικό.. Προσωπικά, κάθε φορά π΄ αλλάζει ο χρόνος, δε μου κάνει καμία διαφορά. Την άλλη μέρα, πάλι το ίδιο είμαι: τεμπέλαρος, έτοιμος να παίξω FIFA στην πρώτη ευκαιρία, ή μπάλα στην αλάνα. Αλλά, και η ανθρωπότητα, δεν πάει καλύτερα: άλλωστε, εάν ο κόσμος μας άλλαζε με ευχολόγια και χαιρετισμούς, όλα θα ΄ταν καλύτερα. Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή..

Εγώ, αυτό που έχω να πω, είναι ότι το μέλλον μας το χτίζουμε οι ίδιοι με τα δικά μας υλικά. Τη δουλειά μας, την αγάπη μας, το μεράκι και την προσπάθειά μας. Γι΄ αυτό, το 2008 μακάρι να είναι καλύτερο απ΄ το 2007, απλώς και μόνο διότι το χτίσαμε εμείς οι ίδιοι πολύ καλύτερα!!!

Και μ΄ αυτό κλείνω, γιατί βαριέμαι.. Έχω να παίξω και Ulsan Horang – Leiria, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μου, και πρέπει να κλείσω.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (και πάλι..)!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s