Και η pub θα ΄ναι γεμάτη…

Θρύλε για πάρτη σου/Θρύλε μαζί σου/εμείς οι άρρωστοι/οι οπαδοί σου/στιγμές της δόξας σου/χαρές δικές μας/Θρύλε μου σ΄ έχουμε/μες τις καρδιές μας/όπου κι αν βρίσκεσαι/θ΄ ακολουθήσω/η Γη πολύ μικρή/για να σ΄ αφήσω/Θρύλε μου κάνε ντου/και να θυμάσαι/θα το φωνάζουμε όπου και να ΄σαι/ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕΟ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕΟ (μπορείτε να εμπλουτίσετε την αναγνωστική σας εμπειρία με το να με φαντάζεστε να χτυπάω ρυθμικά το τραπέζι της pub στις τελευταίες φράσεις του ανωτέρω συνθήματος)!!!

Με την Τσέλσι, λοιπόν.. Εκεί, στα τέλη του χειμώνα, λοιπόν, ο Θρύλος θα παίξει με τους blues του Λονδίνου, για τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικά, μ΄ όποιον και να ΄πεφτε ο Ολυμπιακός, δύσκολα θα ΄ταν τα πράγματα. Όταν έχεις ν΄ αντιμετωπίσεις ομαδάρες, που οι τίτλοι και οι διακρίσεις τους δε φτάνουν για να γεμίσουν τροπαιοθήκες ολόκληρες, τότε τι ελπίδες να ΄χεις, εσύ ο μέχρι πρότινος καταφρονεμένος; Αυτά είναι, όμως, από την άλλη πλευρά, τα καλά του να βρίσκεσαι στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων, στο σημείο όπου βρίσκεται χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός, μετά από καιρό, είναι κι αυτός στους “μεγάλους” της Ευρώπης, μετά από καλές εμφανίσεις.

Προσωπικά, όπως έγραψα και άλλοτε, ήθελα Πόρτο για το Θρύλο. Όχι επειδή είναι εύκολη – επειδή είναι λιγότερο… δύσκολη απ΄ τους υπόλοιπους! Την κλήρωση την άκουσα σ΄ ένα λεωφορείο της γραμμής Μετρό Εθνικής Άμυνας-Αγία Παρασκευή. Και, με το που άκουσα Τσέλσι, η αλήθεια είναι ότι λυπήθηκα λίγο. Δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο Θρύλο τούτη η κλήρωση.. Να γράψω τώρα τα γνωστά, περί μεγάλων ομάδων, κορυφαίων παικτών, κλπ; Είναι, όπως είπα, γνωστά! Επειδή όμως στη ζωή αυτή που ζούμε εσύ είσαι αυτός που καθορίζει την τύχη του με τις πράξεις σου, ο Ολυμπιακός ήδη έχει καθορίσει τη δική του, προκρινόμενος στους “16”, και έχοντας την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις ομαδάρες αυτές..

Με το πρώτο ματς, λοιπόν, να είναι εντός έδρας, κατ΄ αρχάς περιμένω κόσμια συμπεριφορά απ΄ τους φιλάθλους της Θρυλάρας, και κατά δεύτερον σωστή συμπεριφορά απ΄ τους… παίκτες μας!! Να μπουν μέσα, δηλαδή, όχι με φόβο, απέναντι στους σούπερ παίκτες της Τσέλσι, αλλά με πάθος και αγωνιστικότητα. Όπως τους είδαμε να κάνουν σ΄ όλη τη φετινή πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ! Και μ΄ αρέσει που θα δω την ομάδα μου, να αντιμετωπίζει τέτοιους παίκτες παγκόσμιας κλάσης – και σίγουρα και οι ίδιοι οι παίκτες το ξέρουν και το θέλουν.

Εάν για ένα λόγο, όμως, ευχόμουν να πέσει ο Θρύλος με αγγλική ομάδα, είναι όχι μόνο για να συμπληρωθεί το καρέ των φετινών αντιπάλων του Ολυμπιακού με ομάδα από την κορυφαία χώρα της βαθμολογίας της UEFA που έλειπε (“πέσαμε” με γερμανική, ιταλική και ισπανική – η αγγλική έλειπε, όπως είπε σωστά και ο Κ.!!!), αλλά και διότι θα… ΤΟΝ ΔΩ!!! Θα δω φέτος για πρώτη φορά αγώνα του Θρύλου στην ξένη! Και δεν εννοώ, βέβαια, στο γήπεδο – δεν είναι για το βαλάντιό μας τέτοιου είδους έξοδα, με τα τόσα που ήδη έχουμε κάνει.. Εννοώ στην pub. Δεν ξέρω αν θα ΄ναι η pub packed with people (= κατάμεστη), αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είμαι μέσα με τη φανέλα του Θρύλου!!! Λόγω του ότι δείχνουν τις βρετανικές ομάδες και μόνο στην Αγγλία (άντε και καμιά ισπανική για να σπάει η μονοτονία εκεί στο Sky..) είναι βέβαιο ότι θα δω και τα δύο ματς του Θρύλου, εκτός κι αν δεν τα δείχνει η pub!!! Αυτό το απεύχομαι, τελείως όμως..

Αν παίξει ο Ολυμπιακός όπως τον είδαμε στους ομίλους, μπορεί να “χτυπήσει” πρόκριση. Το ζήτημα είναι να μας κάνει περήφανους για την ομάδα μας. Και θα χαίρομαι να τον καμαρώσω στην Αγγλία!!! Να ΄χω κάτι που να μου θυμίζει την πατρίδα, εκεί στην ξένη!!! Έλα ρε ομάδα!!! Πάμε Θρύλε, γερά!!!

Υ.Γ.: Για τις κληρώσεις των ΠΑΟ, ΑΕΚ, θα πω ότι είναι πολύ δύσκολες. Οι Ρέιντζερς είναι εξαιρετική ομάδα (ΠΑΟ), που εντυπωσίασε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ασχέτως εάν τα έκανε θάλασσα στο τέλος και αποκλείστηκε. Ο ΠΑΟ είχε ξαναπαίξει το 2003-2004 με τη Ρέιντζερς, στους ομίλους, φέρνοντας 1-1 στη Λεωφόρο και νικώντας 1-3 μέσα στο Άιμπροξ.. Όσο για την ΑΕΚ, εάν συνεχίσει να είναι όπως είναι τώρα, όσο κι αν προσπαθεί ο Έντσον Ράμος και οι υπόλοιποι παίκτες της να μας πείσουν ότι έχουν καλύτερη ομάδα από ΠΑΟ, Ολυμπιακό, δεν έχει καμία τύχη απέναντι στη Χετάφε του Μπρίαν Λάουντρουπ..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s