Ένα αλλιώτικο άλμπουμ μ΄ αυτοκόλλητα…

Πόσοι από εσάς (απευθύνομαι περισσότερο στ΄ αγόρια) θυμούνται τα άλμπουμ της Panini; Αναφέρομαι στα ποδοσφαιρικά άλμπουμ, για να καταστώ ακριβέστερος. Εκείνα που, όταν τα συμπλήρωνες, κέρδιζες διαφόρων ειδών δώρα. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν ακόμα. Εγώ, απ΄ τη μεριά μου, δεν ασχολήθηκα ποτέ μ΄ αυτού του τύπου τη δραστηριότητα (κάτι που με ζημίωσε, καθώς έχασα την ευκαιρία να συλλέξω φωτογραφία του Γεωργάτου με… πυκνό μαλλί, πριν από 15 και βάλε χρόνια). Ελπίζω να ξύπνησα μνήμες ευχάριστες σ΄ όλους όσους ασχολήθηκαν (ή ασχολούνται, επιτείνοντας τη νεότητά τους) με το “σπορ” αυτό.

Εδώ, όμως, θα σας μιλήσω για κάτι άλλο – για έν΄ αλλιώτικο άλμπουμ!

Όσοι διαβάζετε (αυτοί οι ελάχιστοι) το νεόδμητο blog μου, θα είδατε ότι το προηγούμενο post μου αναφερόταν σε κάτι περίεργες χώρες: Νησιά Τοκελάου, Κιριμπάτι, Θιβέτ, κλπ.. Αν θέλετε να τις βρείτε, ανοίξτε ένα χάρτη να κατατοπιστείτε. Αν θέλετε, όμως, οι πιο φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι, να βρείτε το σήμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τους, πια, τότε πρέπει να ανατρέξετε (αν όχι στη Wikipedia), στο παρακάτω site: http://www.media.uoa.gr/students/gr/index_mediaforum_gr.html

Το ανωτέρω site αφορά στο post που είχα ξεκινήσει στο forum του τμήματος ΕΜΜΕ (Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – κάποιοι άλλοι το τελευταίο το αλλάζουν σε “εξαπάτησης”…), με ένα θέμα εντελώς άσχετο (την τότε μετεγγραφή του Χαριστέα στον Άγιαξ). Έλα, όμως, που είχε άλλα σχέδια η μοίρα για τούτο το topic! Ανήμπορος να θυμηθώ πώς ξεκίνησε η όλη φάση, βρέθηκα, ξαφνικά, στις 2 το βράδυ, να κάθομαι και να ψάχνω το σήμα της… Doc’s Khelwalaas FC (Trinidad & Tobago), ή της Χοντούρας Σάλτσμπουργκ (από τις Βερμούδες), ή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της… Νήσου του Μαν!!! Έψαχνα, τουτέστιν, για σήματα ομάδων οι οποίες δεν… υπάρχουν στο χάρτη (το Internet, όμως, τις είχε!), ή όμοιας μοίρας ομοσπονδιών. Ποιος ο σκοπός όλου αυτού του πανικού; Ο υποτυπώδης διαγωνισμός, που ΄χα τότε ξεκινήσει με τον Άνθρωπο του Μετρό και τον Κ., έτερο συμφοιτητή και φανατικό ποδοσφαιρόφιλο, για το ποιος θα βρει τα πιο περίεργα σήματα!!! Τελικώς, όπως γράφεται και σε μια απ΄ τις (32, εν τέλει) σελίδες του thread εκείνου, αν δεν απατώμαι, νίκησε ο Κ., έχοντας post-άρει τα πιο ενδιαφέροντα σήματα (η απονομή του τροπαίου στο νικητή έγινε διαδικτυακά, σε κλίμα πανηγυρικό). 🙂

Για χάρη, λοιπόν, εκείνου του διαγωνισμού που τότε είχαμ΄ οργανώσει, ανακάλυψα μερικά “τρελά” sites, που περιέχουν ακριβώς αυτό το υλικό: σήματα ομάδων απ΄ όλο τον κόσμο (απ΄ τις Ονδούρες και τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία και την… Gotland, στη Σουηδία!!!). Κατόπιν, βέβαια, ανακάλυψα περίλυπος ότι και μέσω της Wikipedia θα μπορούσα άνετα να ΄χα κάνει τη δουλειά μου, και να ΄χα κερδίσει κιόλας!

Αυτό που κέρδισα, όμως, δεν είναι μόνο ωραίες στιγμές με δύο φίλους, μερικά sites για αυθεντικούς ποδοσφαιρόφιλους ή μερικές ατάκες πλακατζίδικες την επόμενη μέρα το πρωί – είναι και η βαθιά πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο είναι οικουμενικό, έχει άπειρες μορφές (όσοι και οι συμβολισμοί των διαφόρων σημάτων των ομάδων, και το φορτίο που εκείνοι κουβαλούν), άπειρους συνδυασμούς, και μπορεί να εμπνεύσει δεκάδες εκατομμύρια κόσμου ανά τον πλανήτη. Γι΄ αυτό και αποτελεί, εξ ορισμού, πολιτικό ζήτημα, το ποδόσφαιρο, όχι μόνο αθλητικό (ας μην πιάσουμε, εδώ, όμως, πολιτική συζήτηση).

Τελικώς, εκείνο το topic θάφτηκε κάτω από πιο ενδιαφέροντα άλλα (π.χ. “Ποιος είναι πιο sexy στο 4ο έτος;”). Αξίζει, δε, ν΄ αναφέρω, ότι διάφοροι “άπιστοι” είχαν παρεισφρύσει στις σελίδες του topic και “έκραζαν” τους συμμετέχοντες σ΄ εκείνο το διαγωνισμό (αποκαλώντας τους “καμμένους”). Εγώ, εξ αρχής, είδα αυτήν την κίνηση σαν κάτι αμιγώς ποδοσφαιροφιλικό, γι΄ αυτό και συμμετείχα!!! Και, αν κάτι ακόμα κέρδισα, και ξέχασα να τ΄ αναφέρω ανωτέρω, είναι και το ουσιωδώς υλικό κομμάτι του θέματος: ένα θαυμάσιο ηλεκτρονικό άλμπουμ μ΄ αυτοκόλλητα!!!

Γιατί, όπως αναγράφεται και στο σήμα της (αγγλικής) Finchampstead (ε;..): Passionate about football!!!

One comment on “Ένα αλλιώτικο άλμπουμ μ΄ αυτοκόλλητα…

  1. Έλα τώρα που δεν θυμάσαι πώς ξεκίνησε…Φυσικά, με το έμβλημα της Γκεντσλερμπιρλιγκί, που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στο Κύπελλο UEFA με το Αιγάλεω!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s